Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Kατάληψη στο Λ.Κ.Δ.Μ. και στάση εργασίας για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία

Kατάληψη στο Λ.Κ.Δ.Μ. και στάση εργασίας για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

lkdm katalipsi 1

Συμβολική κατάληψη της πύλης των Κεντρικών Ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και δίωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 9 το πρωί, πραγματοποίησε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια με την συμπαράσταση άλλων φορέων, προτάσσοντας την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσα στα ορυχεία.

Είχε πολύ καιρό να πραγματοποιηθεί μία τέτοια συγκέντρωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Πέτρο Ταταρίδη, που όπως δήλωσε στον ‘Π’ θα αποτελέσει την απαρχή ενός μαζικού αγώνα, που θα ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση. Λίγο πριν από τις εννέα αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση σε συνάντηση, που είχαν με την Διευθύντρια του Λ.Κ.Δ.Μ. Όλγα Κουρίδου, της μετέφεραν τα αιτήματά τους αναφορικά με τις αμοιβές στο έκτακτο προσωπικό, ζητώντας την εξομοίωσή τους με το μόνιμο ‘’ ίση δουλειά δηλαδή για ίση αμοιβή”, αλλά και για μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Από την πλευρά της η κ. Κουρίδου για το θέμα των αμοιβών των Οχταμηνιτών, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις, χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα υπάρξουν περιθώρια επιστροφής στο προηγούμενο καθεστώς.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας, με την Πρόεδρο του Αγγελική Χατζηδημητρίου να δηλώνει ότι το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων πλήττει όλους τους κλάδους και μόνο με κοινό αγώνα μπορεί να αντιμετωπιστεί, γιατί το μέλλον που μας ετοιμάζουν επιβάλλει υποταγή.

‘’Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, μας καταδικάζουν να ζούμε στην ανέχεια , μας σκοτώνουν τα όνειρα και την ψυχική μας δύναμη. Πρέπει ν’ αντιδράσουμε δυναμικά αγωνιζόμενοι για την αξιοπρέπειά μας”, δήλωσαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία.

Το αμέσως επόμενο ραντεβού εργαζομένων και ανέργων ορίστηκε για το μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Κούλα Πουλασιχίδου

lkdm katalipsi 4 lkdm katalipsi 3 lkdm katalipsi 2

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Λειτουργία των σχολείων με τηλεκπαίδευση ζητά ο Λάζαρος Μαλούτας λόγω των καιρικών συνθηκών-Επιστολή στην υπουργό Παιδείας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με επιστολή του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κοινοποιεί το αίτημα  του ...