Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ήξεις – αφήξεις του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Φλώρινας – Ο αποπεμφθείς διοικητής παραμένει και διοικεί(;) – Διοικητικό κενό στο νοσοκομείο αν και η κατάσταση είναι οριακή

Ήξεις – αφήξεις του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Φλώρινας – Ο αποπεμφθείς διοικητής παραμένει και διοικεί(;) – Διοικητικό κενό στο νοσοκομείο αν και η κατάσταση είναι οριακή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ακέφαλο παραμένει ουσιαστικά το νοσοκομείο Φλώρινας, καθώς έναν και πλέον μήνα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για παύση του διοικητή Νικολάου Κοτοπούλη, λόγω διοικητικής ανεπάρκειας, παρατηρείται διοικητικό κενό, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται πρόσθετα προβλήματα στο νοσοκομείο της ακριτικής πόλης, όπου η κατάσταση είναι οριακή.

Η αναποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι ανεξήγητη και επιτείνει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Ναι μεν «έπαυσε» τον διοικητή, όμως τυπικά τον διατηρεί ακόμη στη θέση του, καθώς οι προβλεπόμενες διαδικασίες παύσης δεν ολοκληρώθηκαν. Έτσι, ο διοικητής που κρίθηκε «ανεπαρκής» και αναμένει επισήμως την απόλυσή του, εξακολουθεί τυπικά να …ασκεί διοίκηση, να υπογράφει έγγραφα και αποφάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του στις 19 Ιουλίου 2017 υπογράμμιζε: «Στο  πλαίσιο της αξιολόγησης των διοικητών των νοσοκομείων κλήθηκε σε συνάντηση ο κ. Κοτοπούλης, καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στο νοσοκομείο, σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και σαφείς ενδείξεις διοικητικής ανεπάρκειας. Οι εξηγήσεις του κ. Κοτοπούλη σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν κρίθηκαν ανεπαρκείς και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την παύση του κ. Κοτοπούλη από τα καθήκοντα του διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας. Προσωρινά και μέχρι το πέρας της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης, χρέη διοικητή του νοσοκομείου Φλώρινας θα εκτελεί διοικητής άλλου νοσοκομείου της 3ης ΥΠΕ, ο οποίος θα επιλεγεί σε συνεννόηση με τη διοίκησή της». Ένα μήνα και πέντε ημέρες αργότερα ο «αποπεμφθείς» διοικητής παραμένει στη θέση του, ωστόσο γίνεται φανερό ότι δεν μπορεί να διοικήσει επί της ουσίας, ένας διοικητής που περιμένει την απόλυσή του.

Γι’ αυτό και η αναποφασιστικότητα, η κωλυσιεργία και τα «μπρος «πίσω» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση του νοσοκομείου Φλώρινας. Βεβαίως το υπουργείο, όπως ορθώς υπογραμμίζει, πρέπει να «ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες» για την παύση του διοικητή, ωστόσο η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να τελειώνει το συντομότερο δυνατόν, διαφορετικά η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Διοικητών του υπουργείου Υγείας, στην οποία προεδρεύει ο γ.γ. του υπουργείου, έχει παραδοθεί μετά τον δεκαπενταύγουστο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Τώρα τον λόγο έχει ο υπουργός, ο οποίος θα καλέσει τον διοικητή να δώσει έγγραφες εξηγήσεις. Με βάση τις εξηγήσεις που θα δοθούν ο υπουργός θα αποφασίσει και η απόφαση θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Στη συνέχεια για την αναπλήρωση της θέσης του διοικητή, τα σενάρια είναι δύο: Να γίνει επιλογή από τις υπάρχουσες αιτήσεις της προκήρυξης που έγινε ή να επαναπροκηρυχθεί η θέση του διοικητή και να υποβληθούν νέες αιτήσεις.

Πάντως, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κύρκος, δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι «το νοσοκομείο με τα θεσμικά του όργανα λειτουργεί», αν και παραδέχτηκε ότι «σαφώς περνάμε μία δύσκολη περίοδο τώρα με το θέμα που προέκυψε με τον διοικητή». Ωστόσο, πρόσθεσε, «έχουν βγει οι εφημερίες του Αυγούστου από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και θα βγουν και οι εφημερίες του Σεπτεμβρίου. Επίσης “τρέχουν” οι ημερομηνίες για εννέα θέσεις μόνιμης πλήρωσης γιατρών, όπως χειρουργού, νεφρολόγου κ.λ.π. Μπορεί να μην λύνονται όλα τα προβλήματα, αλλά γίνεται μία δουλειά, αφού μόνιμη αναπλήρωση θέσης γιατρού έχει να γίνει οκτώ χρόνια στο νοσοκομείο Φλώρινας».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας