Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Ήταν προσχεδιασμένο το ετερόκλητο προεδρείο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καταγγέλλει η ΠΑΣΚΕ – Ζητά συγκρότηση από μηδενική βάση

Ήταν προσχεδιασμένο το ετερόκλητο προεδρείο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καταγγέλλει η ΠΑΣΚΕ – Ζητά συγκρότηση από μηδενική βάση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Κλιμακώνεται η ακραία πόλωση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, με τις παρατάξεις να καταγγέλλει η μία την άλλη, σχετικά με όσα συμβαίνουν στη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου. Την σκυτάλη πήρε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, η οποία αν και πρώτη δύναμη, αποκλείστηκε από το προεδρείο, καθώς δεν προσήλθε στο χώρο της συνεδρίασης που είχε οριστεί για την Τετάρτη 19 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ.

Ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ Αθανάσιος Τολιόπουλος, χαρακτήρισε «αθλιότητα» τη συγκρότηση του προεδρείου από τις παρατάξεις Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (διασπασθείσα από την ΔΑΚΕ) και Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ), τονίζοντας ότι «αυτό το ετερόκλητο προεδρείο που εξέλεξαν οι δύο παρατάξεις με παρόντες μόνο τους 8 από τους 15 συμβούλους, φυσικά και δεν μπορεί να σταθεί». Αν και όλες οι παρατάξεις θεωρητικά συμφωνούσαν ότι η θέση του προέδρου ανήκει στην ΠΑΣΚΕ που αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, τελικώς σύμφωνα με τον Α. Τολιόπουλο, «όλα ήταν προσχεδιασμένα». «Αφού συμφώνησαν για πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου από την ΠΑΣΚΕ, τότε γιατί ψήφισαν άλλον πρόεδρο;», αναρωτήθηκε. Κατήγγειλε την διαδικασία «εξπρές», λέγοντας ότι «σε 5 λεπτά τελείωσαν την συνεδρίαση», όταν «η εμπειρία πολλών ετών για παρόμοιες συνεδριάσεις, λέει ότι χρειάστηκαν τρεις, πέντε ακόμη και δέκα ώρες συνεδρίασης με διακοπές για διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων κ.λ.π.».

Ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ διαψεύδει τους ισχυρισμούς των παρατάξεων ΑΚΕ και Ταξικής Ενότητας, σύμφωνα με τους οποίους η ΠΑΣΚΕ δεν προσήλθε στην συνεδρίαση αν και βρισκόταν στο κτήριο. «Αυτό δεν είναι αληθές. Ήμασταν εδώ όλες οι παρατάξεις και είχαμε διαβουλεύσεις μέχρι τις 7.15μ.μ. Στη συνέχεια εμείς ως ΠΑΣΚΕ κάναμε μία εσωτερική διαδικασία. Τους ειδοποίησα δύο φορές τηλεφωνικά και αυτό φαίνεται από τις κλήσεις του κινητού μου, ότι σε λίγο κατεβαίνουμε. Όμως ΑΚΕ και Ταξική Ενότητα μέσα σε 5 λεπτά συγκρότησαν το προεδρείο, πράγμα που δείχνει ότι ήταν σχεδιασμένο». Να σημειωθεί πάντως ότι ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ υποστήριξε ότι κατέβηκε στις 7.45μ.μ. στην συνεδρίαση, αλλά πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους ότι είχαν τελειώσει και δεν μπήκε μέσα για να μην νομιμοποιήσει μία παράνομη διαδικασία. Αυτόν τον ισχυρισμό ωστόσο τον διέψευσαν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι επισήμαναν στον κ. Τολιόπουλο, ότι «εμείς ήμασταν μέχρι τις 8 και δεν είχατε κατέβει».

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ και πρώτος σε ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης, είπε ότι «η σύγκληση του δ.σ. που έγινε από τον ίδιο ήταν νόμιμη, αλλά η συγκρότηση του προεδρείου ήταν παράνομη», καθώς σύμφωνα με το καταστατικό έπρεπε να προεδρεύει ο ίδιος. Επίσης, χαρακτήρισε αντικαταστατικό το γεγονός ότι διακόπηκε η συνεδρίαση χωρίς να έχουν εκλεγεί όλα τα μέλη του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής». Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι «ανεξάρτητα από το όποια ζητήματα νομιμότητας αυτής της ενέργειας, το ετερόκλητο προεδρείο, προϊόν τυχοδιωκτικών και πραξικοπηματικών ενεργειών δεν μπορεί να έχει αποδοχή και νομιμοποίηση».

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ ανακοίνωσε πως τα 4 μέλη της παράταξης έστειλαν επιστολή σε όλα τα μέλη της νέας διοίκησης, με την οποία ζητούν νέα σύγκλιση από την αρχή του Δ.Σ. για την συγκρότηση σε σώμα. Στην επιστολή αναφέρεται: «…Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και κανονικότητα της λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης ζητούμε κατά το άρθρο 23 του καταστατικού του Εργατικού Κέντρου την σύγκλιση Δ.Σ. με μοναδικό θέμα την εκλογή όλων των προβλεπόμενων θέσεων του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης την Δευτέρα 24/4/2017 και ώρα 18.00».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας