Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Εορδαίας και το γκαράζ του Δήμου

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο Εορδαίας και το γκαράζ του Δήμου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Υπό κατάληψη τελεί από τις 10 το πρωί το Δημαρχείο Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα, από τους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που κήρυξε για σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου η ομοσπονδία τους ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι υπηρεσίες του δήμου δεν λειτουργούν, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε σε καταλήψεις Δημαρχείων, Δημοτικών κτιρίων, Χ.Υ.Τ.Α., Δημοτικών Γκαράζ, με αποτέλεσμα υπό κατάληψη να τελεί από τις 7 το πρωί και το γκαράζ (αμαξοστάσιο) των συνεργείων του Δήμου Εορδαίας που εδρεύει στην ΑΕΒΑΛ.

garaz aevalΜάλιστα στο χώρο υπάρχει ισχυρή περιφρούρηση από τους εργαζόμενους προκειμένου να μην βγουν απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μέχρι αύριο στις 7 το πρωί, παρά μόνο απορριμματοφόρο για την αποκομιδή απορριμμάτων από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο, κι αυτό  επανδρωμένο με το προσωπικό ασφαλείας που έχει οριστεί.

panagiotidis xaral proedros somateioy ergazom dimo eordaias

«Εμείς λέμε ότι το Αντι-ασφαλιστικό Νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης και πρόσθεσε: «Λέμε όχι στη νέα μείωση των συντάξεων, στην μείωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ και διεκδικούμε ασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο, κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα.»

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλούνται να εντείνουν τις δράσεις τους ενάντια στο Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου και ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και ΣΤΑ νέα στα μέτρα και να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, όταν έρθει προς ψήφιση στο επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή, διότι δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή Συντάξεων, Κύριων και Επικουρικών, μεγάλη μείωση του Εφάπαξ, επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται.

«Τα νέα μέτρα έρχονται να εντείνουν την οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, καθώς μαζί με τα νέα φορολογικά βάρη θα οδηγήσουν ταυτόχρονα σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δήμο Εορδαίας.

IMG_7736IMG_7738IMG_7751

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Eκοιμήθη ἐν Κυρίῳ  ἡ παπαδιὰ Ἀφροδίτη π’’Χρίστου Μανάδη (μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη)- Ἡ Δόξα τῷ Κυρίῳ!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εκοιμήθη τα ξημερώματα της Δευτέρας η παπαδιά Αφροδίτη π΄΄ Χρίστου Μανάδη μητέρα του π. Νικηφόρου Μανάδη. Ο π. ...