Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ημέρα μνήμης σήμερα για τους 280 αδικοχαμένους Κλεισουριώτες οι οποίοι γνώρισαν την θηριωδία των ναζί

Ημέρα μνήμης σήμερα για τους 280 αδικοχαμένους Κλεισουριώτες οι οποίοι γνώρισαν την θηριωδία των ναζί

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ημέρα μνήμης σήμερα για τους διακόσιους ογδόντα (280) αδικοχαμένους Κλεισουριώτες οι οποίοι γνώρισαν την θηριωδία των ναζί σε μια από τις ποιο άγριες ενέργειες τους κατά την διάρκεια της κατοχής.
Στις 05 Απριλίου 1944 οι ναζί εισέβαλαν στο χωριό της Κλεισούρας και μέσα σε δύο ώρες έκαψαν τα περισσότερα σπίτια , ενώ ταυτόχρονα εκτέλεσαν 280 αθώους αμάχους προγόνους μας που αποτελούνταν από γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους .
Λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορονοιου τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών θεία λειτουργία και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στην μνήμη τους πραγματοποιήθηκε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών από τον Δήμαρχο Καστοριάς τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας τους βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.
Αιωνία τους η μνήμη!!!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Εικόνες από την εκπαίδευση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Άλλη μία εκπαίδευση των αστυνομικών που απαρτίζουν την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης #ΔΙ_ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ολοκληρώθηκε. Στόχος ...