Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Η βαριά εγκληματικότητα έχει υπαίτιους… – Γράφει ο Παύλος Κιλίντζης

Η βαριά εγκληματικότητα έχει υπαίτιους… – Γράφει ο Παύλος Κιλίντζης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ο πρόσφατος θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά της Αθήνας είναι το πρόσφατο παράδειγμα μιας ακόμα ένοπλης ληστείας, από αυτές που συμβαίνουν πλέον σε καθημερινή βάση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο Σταματιάδης δεν άκουσε την «συμβουλή» του Υπ. «Προστασίας του Πολίτη» του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τόσκα να «κάνει πως κοιμάται», και έσπευσε να κάνει αυτό που θα έκανε ο τελευταίος Έλληνας πατέρας που διαθέτει έστω και ίχνος πατρικής συνείδησης: να προστατεύσει την οικογένειά του από ένοπλους ληστές που εισέβαλαν βάρβαρα στην οικεία του.

Το γεγονός πως η βαριά εγκληματικότητα έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο και μέτρο, σε βαθμό που ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναβιώσει η ελληνική κοινωνία, είναι αδιαμφισβήτητο. Παρ’ όλες τις «φιλότιμες προσπάθειες» του Ν. Τόσκα να πείσει πως η εγκληματικότητα μειώνεται, προκαλώντας θυμηδία και αισθήματα οργής σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Η πλειοψηφία των συμμοριών που μέχρι πριν λίγα χρόνια έκαναν μικροκλοπές και εισβολές σε άδειες ή εγκαταλελειμμένες οικίες, έχει πλέον μετατραπεί σε εγκληματικές ομάδες  που επιδιώκουν τις ένοπλες ληστείες σε κατοικήσιμες οικίες, με σκοπό την βραχύχρονη ομηρία των ενοίκων, ώστε να τους υποδείξουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και αντικείμενα αξίας. Η δράση τους είναι ανεξέλεγκτη και απόλυτα αδίστακτη, καθώς οι βάναυσοι ξυλοδαρμοί, βιασμοί, βασανισμοί και συχνά δολοφονίες, είναι απλώς τα «στάδια» που περνούν οι όμηροι στα χέρια των εγκληματιών, μέχρι να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα τα πολύτιμα αντικείμενα και τα χρήματα. Φρικιαστικές εικόνες με βαριά ξυλοκοπημένους ηλικιωμένους ή πολύωρους βιασμούς (όπως ο 12ωρος βιασμός της 45χρονης Ελληνίδας στο Περιστέρι Αττικής πριν από μόλις έναν μήνα, από δύο Αλβανούς κακοποιούς), αποτελούν τις πλέον πρόσφατες και ειδεχθέστερες, από τις δεκάδες εγκληματικές ενέργειες που συμβαίνουν καθημερινά.

Όλος αυτός ο «χαμός» της εγκληματικότητας βεβαίως, δεν προέκυψε ξαφνικά και κυρίως δεν προέκυψε αναίτια. Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες, που κατά κυριότητα αφορούν τους κυβερνώντες βεβαίως. Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας ένα μεγάλο μέρος των εγκληματικών συμμοριών που διαπράττουν αυτά τα τερατουργήματα, είναι συμμορίες αλλοδαπών που έχουν ήδη φυλακιστεί για μικρό χρονικό διάστημα και αποφυλακιστεί με τον περίφημο Νόμο Παρασκευόπουλου. Αναφέρομαι στον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τον νόμο που συνέταξε, έχει γεμίσει την ελληνική κοινωνία με ληστές, βιαστές και δολοφόνους κάθε είδους, αποφυλακίζοντάς τους «μια ώρα αρχύτερα». Μόλις προ ολίγων ημερών, παρακολούθησα σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Α. Σρόιτερ προσφάτως αποφυλακισθέντα για ένοπλες ληστείες να αναφέρει «όλος περηφάνια», ότι από τα 12 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε εξέτισε μόλις τα 2,5 χρόνια, και αποφυλακίστηκε μέσω του Νόμου Παρασκευόπουλου. Το κωμικό είναι πως ο ίδιος ο πρώην κακοποιός σε αποστροφή του λόγου του αμέσως μετά ανέφερε πως ο Νόμος Παρασκευόπουλου «δεν είναι καλός», καθώς πλέον κάποιος που μπορεί να καταδικαστεί ισόβια για ληστεία μετά φόνου, μπορεί επίσης να αποφυλακιστεί σε 2,5 χρόνια!!! Μάλλον ακόμα και οι ευεργετηθέντες κακοποιοί δείχνουν να έχουν περισσότερη λογική από κάποιους πολιτικούς…

Την καταστροφική πολιτική του Νόμου Παρασκευόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με απόλυτη προσήλωση και ο νυν Υπ. Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής, ο οποίος αμετανόητα εδώ και σχεδόν 2 χρόνια αρνείται να αλλάξει τον Νόμο, απολαμβάνοντας φυσικά την απόλυτη κάλυψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς η ακραία ιδεοληψία των κυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζεται και σε αυτήν την περίπτωση, κατά την οποία ο  «αριστερός» (ψευδο) ανθρωπισμός μάλλον εξαντλείται στα δικαιώματα των κρατουμένων εγκληματιών, αδιαφορώντας κατάφορα για τα δικαιώματα στην ασφάλεια και την ζωή των Ελλήνων πολιτών. Αυτοί οι κύριοι, επειδή δεν φρόντισαν εδώ και τρία χρόνια να δημιουργήσουν επιεικώς επαρκή καταστήματα κράτησης αλλά και ίσως επειδή θέλησαν να ικανοποιήσουν και την ακραία ιδεοληψία τους κατά περίπτωση, επέλεξαν συντεταγμένα να αδειάσουν τις ελληνικές φυλακές με κάθε είδους κακοποιούς και εγκληματίες. Ενώ την ίδια ακριβώς τακτική συνεχίζουν συντεταγμένα και την αυτήν την στιγμή.

Καταλήγοντας να αναφέρω πως σε αυτό το καθεστώς συντεταγμένης ατιμωρησίας των κακοποιών από πλευράς ελληνικού κράτους αλλά και ξεκάθαρης αδυναμίας να προστατευτούν οι Έλληνες πολίτες, στις «παλαιές» εγκληματικές ομάδες ήρθαν να προστεθούν και δεκάδες νέες, γιγαντώνοντας την εγκληματικότητα στα σημερινά επίπεδα. Οι  εν λόγω κακοποιοί προφανώς θα έκριναν πως αποτελεί «μπίζνα πρώτης τάξεως» να ληστεύουν μέχρι να συλληφθούν και καταδικαστούν, και εφόσον αυτό συμβεί και κάτσουν ελάχιστο χρονικό διάστημα στις ελληνικές φυλακές. Έτσι θα είναι ελεύθεροι να απολαύσουν στην συνέχεια τα «οφίκια» της εγκληματικής τους δράσης ή να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο εγκληματικότητας. Ο πρώην ληστής που προσφάτως αποφυλακίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή που προανέφερα ήταν σαφέστατος: «Λεφτά υπάρχουν και δεν μας τα βρήκαν» αποκρίθηκε χαμογελαστός στον δημοσιογράφο,  αναφερόμενος στα 150 χιλιάδες ευρώ που μάζεψε από την εγκληματική του δράση ενός χρόνου. Μετά από μόλις 2,5 χρόνια που έμεινε έγκλειστος στις φυλακές, έδειξε να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για την «επένδυσή» του και προφανώς με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ενεργούν και οι δεκάδες εγκληματικές συμμορίες που συνεχίζουν την δράση τους σήμερα…

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Παύλος Κιλίντζης

Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων (σε Τηλεπικοινωνίες και Διοίκηση Επιχειρήσεων). Χρόνια πολιτικοποιημένος, με δυναμική επιχειρηματολογία. Θιασώτης της κοινωνικής συνείδησης, με βάση τις αρχές δικαίου και τελικό ζητούμενο το όφελος του γενικού συνόλου.