Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η τιμία κάρα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Καστοριά

Η τιμία κάρα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Καστοριά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την Κυριακή, μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, έχει καθιερωθεί να μεταφέρεται η κάρα της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Καστοριά προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Έτσι και φέτος τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος χοροστατούντος του μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ και πλήθους ιερέων της Μητρόπολης. Τέθηκαν προς προσκύνηση τεμάχια λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Ποντίας, ενώ ψάλθηκε κατά την τάξη η Λιτή της εορτής, και πριν από την απόλυση, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην παρουσία του Σταυρού στη ζωή των Αγίων.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Σεραφείμ, ενώ συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελλος π. Νικόλαος, οι εφημέριοι του Ναού π. Ελευθέριος και π. Βασίλειος και οι διάκονοι π. Ιάκωβος και π. Αγαθόνικος. Στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην εισαγωγική φράση του ευαγγελικού αναγνώσματος, μίλησε για τον χριστιανισμό ως οδό ελευθερίας για τους πιστούς. Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στη συνέχεια έγινε σύντομη λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων περιμετρικά του Ιερού Ναού.

Ο σεβασμιώτατος τέλεσε και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων στην Πλατεία Μακεδονομάχων, όπου έγινε και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και φορείς του τόπου.

Πηγή: http://www.pontos-news.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team