Αρχική > Slider > Η Θρακική εστία Εορδαίας διοργάνωσε την ετησία εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Θρακικό Ελληνισμό

Η Θρακική εστία Εορδαίας διοργάνωσε την ετησία εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Θρακικό Ελληνισμό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο, της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, τέλεσε το μνημόσυνο των προγόνων Θρακιωτών, θυμάτων της γενοκτονικής συμπεριφοράς των Οθωμανών (κατά την περίοδο 1912 – 1918) , την Κυριακή 22 Απριλίου 2018  στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής της  Πτολεμαΐδας,  ιερουργούντων  του Αρχιμανδρίτου  πατρός Τιμοθέου  και του Πατρός Αθανασίου.

Στο ιστορικό των διώξεων των Θρακιωτών αναφέρθηκε κατά την ομιλία της εντός του Ιερού Ναού , η Γ.Γ. του Δ.Σ. του Συλλόγου Θέμη Αιχμαλωτίδου .

Να σημειωθεί ότι με εγκεκριμένη απόφαση στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών το 2006, έχει ορισθεί η 6η Απριλίου ως ημέρα μνήμης για όλα τα θύματα των Οθωμανικών θηριωδιών στην Ανατολική και Βόρεια Θράκη κατά την περίοδο 1912 – 1918.

    «Είναι  μία εκδήλωση μνήμης  , που με μεγάλο σεβασμό υλοποιούν η Διοίκηση και  τα μέλη της Θρακικής Εστίας Εορδαίας , τιμώντας τους προγόνους μας» , επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Χατζησταυριανίδης .

Μετά το πέρας του  μνημοσύνου  ακολούθησε δεξίωση με πλούσια  παραδοσιακά εδέσματα , στο φιλόξενο χώρο των  γραφείων του Συλλόγου.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου