Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η συνέντευξη Παπαδόπουλου στο TOP CHANNEL- Οι στόχοι και τα μεγάλα έργα του Υπουργείου- Τι λέει για απολιγνιτοποίηση και Δίκαιη Μετάβαση- Η θέση του για το Πανεπιστήμιο και το εναλλακτικό σχέδιο της Ακρινής- Τα διόδια και η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού

Η συνέντευξη Παπαδόπουλου στο TOP CHANNEL- Οι στόχοι και τα μεγάλα έργα του Υπουργείου- Τι λέει για απολιγνιτοποίηση και Δίκαιη Μετάβαση- Η θέση του για το Πανεπιστήμιο και το εναλλακτικό σχέδιο της Ακρινής- Τα διόδια και η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Για τα σχέδιά του που αφορούν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, από τη νέα θέση του Υφυπουργού Υποδομών, την απολιγνιτοποίηση, τη συνεργασία του με τους τοπικούς φορείς, την  υπόθεση της Ακρινής, τις εκλογές, αλλά και την καταπολέμηση της πανδημίας, μίλησε τη Δευτέρα το βράδυ στο TOP CHANNEL και τον Παναγιώτη Πλιάτσιο, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Αναλύοντας το σχέδιο του για μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του στάθηκε κυρίως στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στα υδατοδρόμια, τα οποία χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα, ενώ ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα τρέξουν 3 πολύ μεγάλα έργα για τη Δυτική Μακεδονία.

«Ξεκίνησα ήδη μια συνεργασία με πρωτοβουλία μου, με την Περιφέρεια, διότι 2 χρόνια ως τώρα δεν είχα κληθεί για θέματα ουσίας και στρατηγικής. Υπάρχει μια ατζέντα σε εκκρεμότητα. Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή Πτολεμαΐδα- Κοζάνη λόγω του ορυχείου το 2014 έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2016 και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από ΟΣΕ και ΔΕΗ, ούτε οι πρώην Βουλευτές οι οποίοι έχουν χαθεί. Με Πλακεντά- Μαλούτα πήγαμε στον ΟΣΕ και ενεργοποιήσαμε τη διαδικασία. Είχα εντάξει στο στρατηγικό σχεδιασμό τη γραμμή Κοζάνη- Σιάτιστα- Γρεβενά- Καλαμπάκα. Το 2016 η γραμμή απεντάχθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Κεφαλογιάννης την ενέταξε πάλι. Στόχος να ολοκληρωθεί η μελέτη. Για τη γραμμή Κοζάνη- Βέροια- Θεσσαλονίκη κάτι θα έχουμε κάτι το επόμενο διάστημα».

Για τα υδροπλάνα σημείωσε πως παρότι είχε υπογραφεί ο σχετικός νόμος, 7 χρόνια δεν έγινε τίποτα και δεσμεύτηκε πως το καλοκαίρι να νησιά θα έχουν έτοιμα υδατοδρόμια, ενώ για τουριστικούς λόγους αυτό θα γίνει και σε λίμνες της περιοχής.

Σε ότι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση υπενθύμισε πως η προσπάθεια ξεκίνησε από το 2014, ενώ τώρα στόχος είναι να μπουν φορτιστές σε όλα τα βενζινάδικα.

Για τα μεγάλα έργα ξεκαθάρισε πως ο περιβόητος δρόμος Κοζάνης- Λάρισας δεν μπορεί να γίνει «παρα- Εγνατία» και η προσπάθεια πλέον είναι να γίνει ένας ασφαλής δρόμος με κάποιες σήραγγες.

  «Ενεργειακή ασφάλεια ο λιγνίτης- Πρωτοβουλίες για να φανεί αποτέλεσμα»

Για το μεγάλο θέμα της απολιγντιτοποίησης, επανέλαβε πως ο λιγνίτης αποτελεί προς το παρόν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας με τη ΔΕΗ να έχει ζητήσει ψυχρή εφεδρεία για τις μονάδες.

Παράλληλα σημείωσε πως οι μονάδες δεν έκλεισαν από τη ΝΔ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελείωσε ο χρόνος λειτουργίας τους.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κώλυμα με τις λιγνιτικές μονάδες, προσπαθεί να ωφελήσει την περιοχή, η ΔΕΗ διασώθηκε με τις κινήσεις της κυβέρνησης. Η μετά λιγνίτη εποχή θα δώσει στους πολίτες μια διαφορετική και καλύτερη μέρα».

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανακοίνωσε πως την Παρασκευή στο Νυμφαίο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Βουλευτών της περιοχής με τον Κωστή Μουσουρούλη και τον Γραμματέα της ΝΔ, προκειμένου να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες για να γίνουν εμφανή τα πρώτα βήματα του ΣΔΑΜ:

«Συμφωνώ ότι δεν καταλαβαίνει ο κόσμος γιατί δεν το βλέπει ακόμα. Γι’ αυτό έχουμε πιέσει οι βουλευτές ότι πρέπει τα πρώτα μέτρα να αρχίσουν να φαίνονται. Τότε θα πειστεί ο κόσμος ότι το εγχείρημα δεν είναι στον αέρα. Δε βλέπω όμως να υπάρχουν μελέτες και προτάσεις από Δήμους, Περιφέρεια και ιδιώτες. Δεν υπάρχει λογική ημερών ΠΑΣΟΚ που έπαιρνες χρήμα και έκανες ότι ήθελες.

Δεν κατάλαβα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΣΔΑΜ. Και δε ξέρω αν κατάλαβαν την πρόταση που κατέθεσαν. Οι 10 από τις 11 προτάσεις υπάρχουν στο ΣΔΑΜ».

Ο Υφυπουργός δήλωσε επίσης πως είναι γνώστης 4 μεγάλων εταιρειών οι οποίες είναι έτοιμες να επενδύσουν στην περιοχή.

                        «Ναι στις συγχωνεύσεις τμημάτων»

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο, άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και στα τμήματα που χωρίς κανένα σχεδιασμό δημιούργησε, υπερασπιζόμενος την άποψη περί συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών ώστε να προσελκυσθούν περισσότεροι φοιτητές.

«Το 2019 έγινα κακός γιατί είχα το θάρρος να πω ότι το μοίρασμα σχολών από ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ωφελούσε σε τίποτα και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Η ουσία είναι ότι το ΠΔΜ έχει εξαιρετικό προσωπικό μπορεί και πρέπει να ανδρωθεί ώστε να προσελκύσει φοιτητές. Είμαι υπέρ της συγχώνευσης των σχολών και της ενοποίησης των σχολών εκεί που πρέπει. Θα τα πει η σύγκλητος αυτά και όχι το Υπουργείο Παιδείας. Με ένα δυνατό Πανεπιστήμιο η προσέλκυση φοιτητών θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Το 2019 δεν υπήρχε σχεδιασμός. Όπου πρέπει να γίνει συγχώνευση».

«Ο Καραμανλής κατάλαβε το λάθος με τα διόδια»

Αναφερόμενος στη μεγάλη υπόθεση των διοδίων της Σιάτιστας και τη ρήξη του με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε πως ο νυν προϊστάμενός του κατάλαβε πως έγινε λάθος διαχείριση στο θέμα «αλλά τώρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι».

Πλέον, όπως είπε, στόχος είναι να βελτιωθεί ο παλιός δρόμος που «προφανώς δε λύνει το πρόβλημα αλλά το περιορίζει».

Επίσης έστειλε μήνυμα σε όλους να προμηθευτούν το e- pass για την γρηγορότερη διέλευση από όλα τα διόδια της χώρας, ενώ ανακοίνωσε και την χιλιομετρική κοστολόγηση η οποία θα εφαρμοστεί το ερχόμενο διάστημα.

«Ενναλακτικό σχέδιο για την Ακρινή»

Απαντώντας για το ζήτημα της Ακρινής, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη σύνταξη εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή και τη μετατροπή της σε «πράσινο χωριό», καλώντας τον Υπουργό να παρουσιάσει άμεσα την πρόταση.

«Η μετεγκατασταση δίνει χρήματα σε κάποιους να πάρουν σπίτι αλλού. Ένα μεγάλο Φ/Β  για όλους τους κατοίκους, ενίσχυση κτηνοτροφίας, η λειτουργία του χωριού που έχει μείνει πίσω σε υποδομές, είναι πράγματα που θα περιέχει το σχέδιο, αλλά ζήτησα να αποφασίσουν οι κάτοικοι για ότι και αν προταθεί».

«Αδιανόητο να μην εμβολιάζεται όποιος μπορεί»

Ερωτώμενος για την πανδημία και τον εμβολιασμό, ξεκαθάρισε πως το εμβόλιο είναι το όπλο κατά του κορωνοϊου και χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός πως δεν εμβολιάζεται κάποιος ενώ μπορεί να το κάνει.

«Αν δεν υπήρχε η πανδημία το πακέτο παροχών θα ήταν μεγαλύτερο. Στηρίζουμε τη νέα γενιά γιατί είναι το μέλλον της χώρας μας. Οι εξαγγελίες δεν σημαίνει ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας».

«Διαφορετικό να εκπροσωπούμαστε στην κυβέρνηση»

Όσο για την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, τόνισε πως ήταν ιδιαίτερη τιμή και βοηθά την περιοχή ώστε να έχει φωνή μέσα στην κυβέρνηση.

«Είναι διαφορετικό να υπάρχει μέλος από την περιοχή μας στην κυβέρνηση και διαφορετικό να μην υπάρχει. Και οι τρεις πρωθυπουργοί της ΝΔ μου εμπιστεύτηκαν θέση. Είναι σημαντικό που η περιοχή μας έχει έναν άνθρωπο που έχει ζυγιστεί στην πολιτική. Θέλω να είμαι ωφέλιμος και όχι αρεστός. Αυτής της λογικής είναι η κυβέρνηση της ΝΔ».

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...