Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Η στασιμότητα της εποχής μας-Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Η στασιμότητα της εποχής μας-Γράφει ο Χρυσοβέργης Κρυσταλλίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου SPUTNIK V για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα γίνεται στην Τουρκία.

Στην χώρα μας δεν περιμένω να συμβεί κάτι τέτοιο και με τα σημερινά δεδομένα δεν ελπίζω ούτε στο άμεσο μέλλον.

Η λογική που επικρατεί στην εποχή μας είναι οι νέοι να αποκτούν πλειάδα πτυχίων και μεταπτυχιακών με μοναδικό στόχο να βολέψουν τον «πισινό» τους σε μια καρέκλα του δημοσίου και από εκεί και πέρα οι γνώσεις με τις οποίες αποκτήθηκαν μένουν στάσιμες και τα πτυχία διακοσμούν τοίχους κατοικιών.

 

Τις ώρες που θα παράγεται το εμβόλιο στην Τουρκία, η οποία πλέον παράγει από καρφίτσα μέχρι αεροπλάνο και από αναψυκτικά μέχρι εμβόλια, στην χώρα μας θα καταρρέει το ίντερνετ από νέους και νέες που ακολουθούν Μαριπόζες και Σπαλιάρες στο Instagram και θα τους μιμούνται στην συνέχεια ως πρότυπα!

 

Ενώ οι εξελίξεις στην τεχνολογία, στην επιστήμη, στην ενέργεια και στην οικονομία είναι ραγδαίες, εδώ ακόμη συζητάμε για το αν ο Κουφοντινας δηλαδή ο δολοφόνος 11 συνανθρώπων μας θα πρέπει να μπαινοβγαίνει με άδεια από την φυλακή, συζητάμε αν θα πρέπει να έχουμε αιώνιους φοιτητές, συζητάμε αν θα πρέπει η εισαγωγή σε πανεπιστήμια να γίνεται με λευκή κόλλα στις εξετάσεις, συζητάμε αν τα πανεπιστήμια θα είναι χώροι επιμόρφωσης και όχι άντρο κάθε λογής αληταράδων, συζητάμε αν θέλουμε σύγχρονα πανεπιστήμια ή φοιτητές που θα χτίζουν γραφεία καθηγητών θα τραμπουκιζουν και θα κρεμάνε ταμπέλες εξευτελισμού σε πρυτάνεις.

 

Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας   και εδώ (χρονική συγκυρία) η κακή νοοτροπία που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία, δεν επιτρέπει την Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις παραγωγικές δυνάμεις και την κρατά στάσιμη και μη εξελίξιμη.

 

Απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές δημοσίων και ιδιωτικών περιουσιών και κυβερνήσεις που ποτέ δεν επένδυσαν στην έρευνα, στην καινοτομία και στη βιομηχανία, παρά μόνο στην δημιουργία και διατήρηση του πελατειακού μηχανισμού και της κρατικής εξάρτησης….αριστερίλα παντού!

 

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε πετύχει την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πατρίδα μας θα ήταν μια φτωχή βαλκανική χώρα με υποδομές και παροχές υπηρεσιών πολύ πολύ κατώτερες των σημερινών.

 

Στην σημερινή Ελλάδα τα «όχι» τα «μη» και τα «δεν» πουλάνε περισσότερο στην κοινωνία.

 

Όταν θα μπει στην λογική μας ότι απέναντι στο κράτος έχουμε όχι μόνο απαιτήσεις αλλά και υποχρεώσεις, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός.

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μια τραγική Ιστορία στα χρόνια της κατοχής στο Ανατολικό- του Παναγιώτη Μωυσιάδη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail   Τον Οκτώβριο του 1941 οι βουλγαρικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν την Ανατολική Μακεδονία . Τότε οι  Πόντιοι αυτής ...