Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την παραγωγή «πράσινου υδρογόνου»: «Απέχουμε από ανάλογες φιέστες που στόχο έχουν να χρυσώσουν το χάπι της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την παραγωγή «πράσινου υδρογόνου»: «Απέχουμε από ανάλογες φιέστες που στόχο έχουν να χρυσώσουν το χάπι της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το Ευρωπαϊκό Green Deal , δηλαδή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ανέλαβε να προωθήσει με έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.  Η φιέστα του Περιφερειάρχη με την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου για ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς πειραματικής παραγωγής πράσινου υδρογόνου (H2), αποδεικνύει την στήριξη της περιφερειακής αρχής στον ενεργειακό σχεδιασμό που γνώμονα έχει το επιχειρηματικό κέρδος αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί ένα «νέο ενεργειακό πόλο» δίπλα στις ΑΠΕ, για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Το σχέδιο παραγωγής πράσινου υδρογόνου είναι στην ίδια κατεύθυνση εγγυημένης κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα πληρώσει ο λαός. Ειδικά για την συγκεκριμένη τεχνολογία υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες με βασικό ζήτημα το αυξημένο κόστος το οποίο είναι εξαιρετικά υψηλό. Σύμφωνα με στοιχεία είναι πολλαπλάσιο από την παραγωγή από αιολικά και φωτοβολταικά. Το επιπλέον αυτο κόστος  θα το  πληρώσει για μια ακόμα φορά ο λαός.

Επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι η «δίκαιη» μετάβαση δεν αφορά τον λαό αλλά τα διάφορα λόμπυ που στήνονται στην Ε.Ε για να προωθήσει το καθένα τα δικά του επιχειρηματικά σχέδια. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε  και το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καμία φιέστα για καμία μορφή ενέργειας δεν μπορεί να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που στη συγκεκριμένη φάση υλοποιείται με την απολιγνιτοποίηση ,  για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής. Ο λαός της περιοχής μας έχει πλέον πείρα από σχέδια που δήθεν θα τον έβγαζαν από τη φτώχεια και την ανέχεια. Οπως τα αρωματικά φυτά που προωθούσε ο περιφερειάρχης παλιότερα  σαν σωτηρία από την πολιτική της ΚΑΠ στους αγρότες και τώρα στοιβάζονται στις αποθήκες απούλητα, έτσι και το υδρογόνο δεν πρόκειται να αναιρέσει τις τραγικές συνέπειες από την απολιγνιτοποίηση.

Κερδισμένοι για μια ακόμα φορά θα βγουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι που μπουκώνονται ποικιλοτρόπως με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές , φοροελαφρύνσεις, με την εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα και χαμένοι οι εργαζόμενοι και ο λαός με ανεργία, μισθούς πείνας, με ωράρια λάστιχο, με εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απέχουμε απο ανάλογες φιέστες που στόχο έχουν να χρυσώσουν το χάπι της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης. Συνεχίζουμε τον αγώνα της ενημέρωσης, της κινητοποίησης του λαού ενάντια στα σχέδια που θα του κάνουν μαύρη τη ζωή. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, για ενεργειακό σχεδιασμό που θα υπηρετεί τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αξιοποιώντας όλες τις εγχώριες πηγές ενέργειας.

 

Κοζάνη 19/11/2020

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Επιχείρηση “Ελευθερία”: 177.377 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα – Πόσοι εμβολιάστηκαν έως τώρα στην ΠΕ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Συνολικά 19.031 εμβολιασμοί κατά της COVID-19 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μέχρι σήμερα, Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2020. Το τελευταίο 24ωρο, στην πόλη 1.924 πολίτες ...