Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας – Βαρύτητα σε έργα επιχειρηματικότητας, υγείας, οδικών αξόνων -Λυσσαρίδης: «Τις επόμενες ημέρες εντάσσεται η Σήραγγα της Κλεισούρας»

Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας – Βαρύτητα σε έργα επιχειρηματικότητας, υγείας, οδικών αξόνων -Λυσσαρίδης: «Τις επόμενες ημέρες εντάσσεται η Σήραγγα της Κλεισούρας»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, καθώς και η πορεία σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2021-2027, τέθηκαν επί τάπητος στην ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Hotel Pantelidis στην Πτολεμαΐδα, από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκο Λυσσαρίδη,. Η εκδήλωση έγινε  σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Υ.Δ.Ε.Π./Π.Δ.Μ.). 

Ο κ. Λυσσαρίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον απολογισμό αλλά και που έχει δοθεί βαρύτητα από πλευράς περιφερειακής αρχής, όπως την επιχειρηματικότητα, την υγεία, τους οδικούς άξονες και τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Κάνουμε μετά από πάρα πολύ καιρό μια ανοιχτή εκδήλωση μετά από την πανδημία του κορωνοϊού. Μιλάμε στην Πτολεμαΐδα για την πορεία του ΕΣΠΑ 2014-2020 και για την πορεία του τελευταίου 6μήνου του τρέχοντος έτους. Θα αναφερθούμε σε όλους τους τομείς των αξόνων του ΠΕΠ, που έχουμε δώσει βαρύτητα, σε ποια έργα και σε ποιους άξονες. Όπως τα έργα ύδρευσης, τα αντιπλημμυρικά έργα, έργα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και πολλά άλλα. Δώσαμε βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα , δώσαμε πάνω από 55 εκ. ευρώ στις επιχειρήσεις, ενώ δώσαμε πάνω από 50 εκ. ευρώ στον άξονα της υγείας αλλά και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις». Προσέθεσε πως βαρύτητα έχει δοθεί τελευταία και στους οδικούς άξονες, μιας και εντάσσεται τις επόμενες ημέρες το σημαντικό έργο της Κλεισούρας.

Στην εκδήλωση έλαβε το λόγο και ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος σε ποια προγράμματα ετοιμάζει μελέτες και έργα η Δυτική Μακεδονία, έργα ανάπτυξης για την περιοχή. (όπως το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Δίκαιης Μετάβασης, Ταμείο Ανάκαμψης, Ταμείο Συνοχής), κάνοντας ειδική αναφορά στα έργα απολιγνιτοποίησης, τον Ε65 κ.α. λέγοντας πως «δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να πέσει κάτω», όπως τα έργα ύδρευσης στην περιοχή της Εορδαίας 14 εκ. ευρώ μέσω Ταμείου Συνοχής. Αναφέρθηκε και στα έργα αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που σε συνεργασία με τους δήμους υλοποιούνται έργα εκ. ευρώ. Ειδική αναφορά έκανε στο «εμβληματικό» έργο του Πράσινου Υδρογόνου, στο οποίο η Δ. Μακεδονία συμμετέχει ως «πρωταγωνιστής», όπως τόνισε.

«Είμαστε σε θέση όλη η ομάδα για όποια αποστολή και να τους ανατεθεί. Αναλάβαμε δύσκολες υποχρεώσεις και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στέφονται με επιτυχία όλες οι αποστολές που τους ανατέθηκαν. Θα δούμε με πόσα επιπλέον έργα μπορούμε να φορτώσουμε τις υπηρεσίες και αυτή είναι η άσκηση που καλούμαστε να κάνουμε», σημείωσε.

Δείτε την εκδήλωση:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 2.126 νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα – Πόσα εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονίας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 2.126 τα νέα κρούσματα – 342 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι Στη Δυτική Μακεδονία εντοπίζονται: 4 στην ΠΕ ...