Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η Π.Ε. Φλώρινας Τιμά τη Συμπλήρωση 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Η Π.Ε. Φλώρινας Τιμά τη Συμπλήρωση 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με διήμερες επετειακές εκδηλώσεις 24 & 25 Μαρτίου 2021, χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω υγειονομικών μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία για τον περιορισμό  της διασποράς του κορωνοϊού, τιμά η Π.Ε. Φλώρινας τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24 Μαρτίου φωταγωγήθηκε η σημαία που τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου της Π.Ε. Φλώρινας, ενώ για πρώτη φορά σε άλλο σημείο του κτιρίου προβλήθηκαν μέσα από μια οπτικο-εικαστική σύνθεση, ιστορικά γεγονότα και ηρωικές μορφές της Επανάστασης, που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του Έθνους μας.

Το προβαλλόμενο επετειακό αφιέρωμα υπενθύμισε το χρέος μας να τιμούμε τους προγόνους μας που πότισαν με αίμα και θυσίες το δέντρο της λευτεριάς και την ιστορία μας που πάνω στα διδάγματα της θεμελιώσαμε το μέλλον του Έθνους μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Ε. Φλώρινας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της επαναστάσεως του 1821, τιμούμε σήμερα τον αγώνα των προγόνων μας, αγώνα με διαχρονική σημασία μέχρι και τη σημερινή επέτειο. Το μήνυμα τις ενότητας, της αδελφοσύνης και την ενθύμησης του αγώνα των προγόνων μας για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και ανεξαρτησίας της χώρας μας, θα πρέπει να διακατέχει όλους εμάς, όχι μόνο στην μητρώα και πατρώα γη, την Ελλάδα μας, αλλά σ όλο το Έθνος των Ελλήνων, στον απανταχού Ελληνισμό. Στο πλαίσιο αυτό του εορτασμού εύχομαι σ΄ όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες χρόνια πολλά. Ως ένα μικρό δείγμα τιμής η Π.Ε. Φλώρινας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και τις υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας που συστεγάζονται στο παρόν κτηριακό συγκρότημα, κρίναμε σκόπιμο να το φωταγωγήσουμε, να αναρτήσουμε στην πρόσοψη του μια μεγάλη σημαία, διότι η έπαρση ταιριάζει μόνο στο Ιερό μας Σύμβολο που λέγεται Ελληνική σημαία».

Αύριο, ανήμερα της Εθνικής Επετείου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην πόλη της Φλώρινας, με την επίσημη δοξολογία στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Παντελεήμωνος, την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη, υπο την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ για δεύτερη μέρα θα προβληθεί το οπτικό αφιέρωμα της Εθνεγερσίας στο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στην Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της Daniela Nikolova- Σιδηροπούλου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εντυπωσιακή Τοιχογραφία με θέμα τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, διαστάσεων 2.00 /4.80εκ, κοσμεί την Εύξεινο Λέσχη Φιλώτα, δια χειρός της ...