Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Η Μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνική Κεραμική» στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Η Μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνική Κεραμική» στο Μουσείο Πτολεμαΐδας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Η  πόλη της Πτολεμαΐδας αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας, καθώς σε αυτήν παράγεται το μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα κοσμείται από το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας,  το οποίο με τη σειρά του αποτελεί το μοναδικό μουσείο με παλαιοντολογικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο.

Οι δραστηριότητες του Μουσείου επεκτείνονται και στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς συχνά παρουσιάζονται και οργανώνονται περιοδικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια από τις  σημαντικότερες ευκαιρίες για τη μαθητική κοινότητα να έρθει σε επαφή με εκθέματα που δεν θα είχε τη δυνατότητα  υπό άλλες συνθήκες καθώς τέτοιου είδους δραστηριότητες περιορίζονται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Μουσείου ευχαριστούν και να συγχαίρουν την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάγκου Νατάσα, η οποία βοήθησε στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών-βιωματικών προγραμμάτων του Μουσείου.

Επίσης ενημερώνουν ότι το διάστημα του Φεβρουαρίου το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας φιλοξενεί τη Μουσειοσυσκευή «Αρχαία Ελληνική Κεραμική»  και η εκπαιδευτικός Μάγκου Νατάσα θα βοηθήσει εθελοντικά στη  διεκπεραίωση του προγράμματος κάθε  Κυριακή  από τις 10:00-14:00 μ.μ.

 

Προγράμματα

10:00-11:00 π.μ. πρόγραμμα «Μουσειακή Αγωγή Μαμά και Παιδί» για παιδιά από 4  ετών έως Α΄ τάξη Δημοτικού

11:15-12:15 μ.μ. πρόγραμμα για μαθητές  Β΄, Γ΄,  Δ΄ τάξη Δημοτικού

12:15-14:00  μ.μ.  πρόγραμμα για μαθητές , Ε΄, ΣΤ΄  τάξη Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου

Απαραίτητη η δήλωση  συμμετοχής  για το πρόγραμμα  στο τηλέφωνο 24630 54444  από 10:00-14:00 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή .

 

Ο πρόεδρος

Του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π

Κατσίνας Χρήστος

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team