Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η ΜΟΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Τι δήλωσε αποκλειστικά στον «Π» ο επικεφαλής, Γιώργος Παπαδημητρίου: «Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί κυβερνητική πρωτοβουλία σε υψηλότερο επίπεδο- Εντολή του πρωθυπουργού να μην επηρεαστεί το ΑΕΠ και η συνοχή της κοινωνίας- Χαμηλή η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ»

Η ΜΟΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Τι δήλωσε αποκλειστικά στον «Π» ο επικεφαλής, Γιώργος Παπαδημητρίου: «Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί κυβερνητική πρωτοβουλία σε υψηλότερο επίπεδο- Εντολή του πρωθυπουργού να μην επηρεαστεί το ΑΕΠ και η συνοχή της κοινωνίας- Χαμηλή η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί κυβερνητική πρωτοβουλία στο υψηλότερο επίπεδο», τόνισε μιλώντας αποκλειστικά στον «Π» ο Πρόεδρος της Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων(ΜΟΔ), Γιώργος Παπαδημητρίου, ο οποίος με στελέχη του φορέα βρέθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχοντας συναντήσεις με τη Διαχειριστική Αρχή. Επίσης, ο ίδιος ειχε συνάντηση και με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Νίκο Λυσσαρίδη.

Την παρουσία της ΜΟΔ στην περιοχή, είχε προαναγγείλει πριν περίπου 15 ημέρες με αναλυτικό ρεπορτάζ του ο «Π», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συγκεκριμένες κατευθύνσεις που έχουν δοθεί ώστε να τρέξουν άμεσα ζητήματα όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για την οποία ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως τα ποσοστά είναι εξαιρετικά χαμηλά στη Δυτική Μακεδονία.

«Ο Υπουργός σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό και τον Περιφερειάρχη δίνουνε προτεραιότητα σαφέστατη και η ΜΟΔ ακολουθώντας τις συγκεκριμένες πολιτικές εντολές, έχει έρθει με όλα τα εργαλεία και όλη την τεχνογνωσία να μπορέσει να βοηθήσει τους αδύναμους δυνητικούς δικαιούχους στο ΕΣΠΑ προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, να υπάρξει όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορρόφηση και στα γεωγραφικά όρια  της Δυτικής Μακεδονίας να μπορέσουμε να δώσουμε τη μέγιστη ενίσχυση από τα κοινοτικά κονδύλια».

Παράλληλα ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως η χώρα ελέγχεται για τη μη καλούς ρυθμούς απορρόφησης κονδυλίων, ενώ σήμερα αναμένεται αναλυτικότερη συζήτηση επί σειρά ζητημάτων και με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος επέστρεψε αργά χθες από την Αθήνα.

«Στόχος είναι να κάνουμε ένα πλάνο δράσης ώστε η ΜΟΔ με όλα της τα στελέχη να βοηθήσει στην απορρόφηση κονδυλίων και τη διοχέτευση οικονομικών πόρων στην τοπική κοινωνία», επεσήμανε στον «Π» ο Γιώργος Παπαδημητρίου και ξεκαθάρισε πως οι επισκέψεις της ΜΟΔ θα έχουν τακτό χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένους στόχους «οι οποίοι πρέπει να επιτευχθούν».

Απαντώντας αν όλες οι ενέργειες συνάδουν με την επερχόμενη απολιγνιτοποίηση και τα αντισταθμιστικά της κυβέρνησης προς τη Δυτική Μακεδονία σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός  θέλει να δημιουργήσει τους μηχανισμούς και τις δράσεις σε αυτό τον τόπο έτσι ώστε το οποιοδήποτε φαινόμενο έχουμε να συναντήσουμε τα επόμενα χρόνια να μην επηρεάσει το ΑΕΠ και τη συνοχή της κοινωνίας».

Τέλος, ο επικεφαλής της ΜΟΔ απάντησε και για τους ελέγχους που έχουν γίνει στη διαχειριστική αρχή και αποκλειστικά είχε αποκαλύψει ο «Π», τονίζοντας πως «όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ τυγχάνουν τακτικούς ελέγχους, θεωρώ πως είναι θέμα που δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, θα αντιμετωπιστεί και η υπηρεσία θα έχει μια ομαλή διαδικασία. Δεν μας ανησυχεί».

Τα στελέχη της ΜΟΔ  θα έχουν συνάντηση και με τη διοίκηση του ΕΒΕ Κοζάνης.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας