Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο Αντιγόνου: «Τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και οι λύσεις χάνονται»

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου στο πλευρό των αγροτών στο μπλόκο Αντιγόνου: «Τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και οι λύσεις χάνονται»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ανάρτηση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου, στο facebook, μετά την παρουσία της στο μπλόκο Αντιγόνου Φλώρινας, από αγρότες του Αμυνταίου:

«Παρατεταγμένα τρακτέρ και αγρότες. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι απο το κρύο και τη βροχή βρίσκουν το κουράγιο και μας υποδέχονται με χαμόγελο στο πρόχειρο παράπηγμα με λαμαρίνες και νάυλον. Τα προβλήματα έχουν γιγαντωθεί και οι λύσεις χάνονται στο αρμόδιο και τα συναρμόδια υπουργεία μας λένε. Η μείωση του κόστους παραγωγής, οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, η τιμή στο πετρέλαιο, το de minimis που άφησε απέξω τα δικά τους προϊόντα και κυρίως η νέα θλιβερή πραγματικότητα που σοκάρει. ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ Η ΓΗ τους πέρασαν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ δηλαδη στα χέρια ξένων! Και εκεί που οι αποκαλυφθείσες εκτάσεις της λίμνης, μέχρι πριν λίγους μήνες τους παραχωρούνταν δωρεάν, τώρα υπογράφουν συμβόλαια και πληρώνουν νοίκι στους περίφημους «θεσμούς». Αυτό νομίζω τους πονάει ποιο πολύ απ όλα. Το ξεπούλημα της λίμνης και της γης τους που μαζί με άλλα 270 ακίνητα (γη αγροτεμάχια και λίμνες, αρχαιολογικοί χώροι, δημόσια κτίρια) της Δυτικής Μακεδονίας πέρασαν εν μια νυκτι στο υπέρταμείο μέσα στην εκκωφαντική σιωπή της περιφερειακής αρχής του κου Καρυπίδη και των κυβερνητικών βουλευτών. Στα ευρωπαϊκά όργανα η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ ειναι σε εξέλιξη. Η περιφέρεια σε συνεργασία με υπουργείο και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς θα έπρεπε να σχεδιάζει το ανταγωνιστικό πλαίσιο και την προσαρμογή της αγροτικής μας παραγωγής στο ευρωπαϊκό περιβάλλον με δυνατές ομάδες παραγωγών, επενδύσεις μεταποίησης, χρηματοδοτικά εργαλεία, μείωση κόστους παραγωγης, αρδευτικά, προώθηση προϊόντων σε νέες αγορές και πολλά άλλα ακόμη. Αντ αυτού οι αγρότες μας ξεπαγιάζουν κάτω από στέγαστρα με λαμαρίνες στην ερημιά του κόμβου του Αντίγονου….».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team