Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» μετά και την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου, για τις προτάσεις του Δήμου Κοζάνης

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» μετά και την επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου, για τις προτάσεις του Δήμου Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», μετά και την επίσκεψη της προέδρου, Γιάννας Αγγελοπούλου στην Κοζάνη, σημείωσε μέσω των social media:

«Η Κοζάνη είναι ένας τόπος με σπουδαία ιστορία και παράδοση. Είναι όμως και μια περιοχή με ανθρώπους που δουλεύουν σήμερα για το αύριο.

Για δεκαετίες ήταν η ενεργειακή καρδιά της χώρας. Σήμερα βρίσκεται σε μια φάση μετάβασης. Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη. Η πράσινη ανάπτυξη, μπαίνει ήδη στη ζωή των Κοζανιτών. Στην πόλη υπάρχει το πρωτοποριακό Βιοκλιματικό Σχολείο που χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και το αντλιοστάσιο τηλεθέρμανσης Κοζάνης, της σημαντικής αλλά σπανίως εφαρμοζόμενης στην Ελλάδα πρακτικής, με τα μεγάλα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη για τον τόπο.

Στην Κοζάνη βρίσκεται και μία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της χώρας, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ανάμεσα στα πολλά βιβλία, έντυπα και χειρόγραφα που φιλοξενεί, σημαντική θέση κατέχει η δωδεκάφυλλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή.

Οι προτάσεις του  Δήμος Κοζάνης

για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, δεν αφορούν μόνο την ιστορία της Επανάστασης, αλλά έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η πρόταση για δημιουργία ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος που θα προωθεί την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση, η δημιουργία Ενεργειακής Κατασκήνωσης που θα βοηθάει στην εξοικείωση με περιβαλλοντικές ενεργειακές δράσεις και η δημιουργία Πόλου Εκπαιδευτικής καινοτομίας που θα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, επιδιώκουν να αφήσουν ένα αποτύπωμα για το μέλλον.

Στόχος τόσο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όσο και των τοπικών αρχών, να καταφέρουμε να τις υλοποιήσουμε όλες».

δείτε όλες τις φωτο εδώ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εκ περιτροπής δραστηριοποίηση των πωλητών (παραγωγών και επαγγελματιών) στην λαϊκή αγορά του Δήμου Αμυνταίου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Έχοντας υπ’ όψη :   Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. ...