Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Η Ελληνική Μέριμνα εκδρομή στους νερόμυλους Προαστίου τo 1949 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 10/04/2019

Η Ελληνική Μέριμνα εκδρομή στους νερόμυλους Προαστίου τo 1949 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 10/04/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Όπως αναφέραμε και άλλες φορές, τους χώρους  εκδρομής – αναψυχής, τόσο των μαθητών  του Γυμνασίου και Δημοτικών, όσο και των συλλόγων , αλλά και των διάφορων παρεών (κυρίως την πρωτομαγιά), αποτελούσαν τα καβάκια της Αρδασσας, οι τρις νερόμυλοι Προαστίου, ο υπέροχος και καταπράσινος χώρος του Οικοτροφείου και ορισμένες φορές οι όχθες του ποταμού Σουλού, στην περιοχή της Πενταβρύσου, με την υπέροχη βλάστηση και τα τεράστια δέντρα της.                                                                  

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε τους παλιούς, αλλά να το μάθουν και οι νέοι, πως, στο ποτάμι Σουλού υπήρχαν αρκετά μικρά ψαράκια και πολλές καραβίδες.                                                                                                                                                  

Δε θα αποτελούσε υπερβολή, αν το παρουσιάζαμε, σε πάθος, κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται σήμερα, από τους ερασιτέχνες “ψαράδες”, στη λίμνη του Αλιάκμονα, η και αλλού.

Στη Φώτο μας διακρίνονται:                                                                                                                                                            

 Σειρά 1η, καθιστοί από αριστερά: Δασκαλόπουλος Αριστείδης, Χατζηγελέκης Γιώργος, Τσουκαλά Μαριάνθη, Πουλασουχίδου Έλλη, Χατζηγελέκη Μαρίτσα, Δασκαλοπούλου Μαρίκα, Χατζηνίκου Λίζα (;) , Κοτζαμπάση Ζωή-με το μαντολίνο, Κοτζαμπάσης Λευτέρης και η μικρή Γερογιαννάκη  Μαιρούλα.                                                                                    

Σειρά 2η, γονατιστοί από αριστερά: Τσουκαλάς Στράτος, Κουρτίδου Ελπίδα, Δαρδαμανέλη Ευαγγελία,  Χ;  και Φραγκούδη Μαριάνθη.                                                                                                                                                                                    

Σειρά 3η, όρθιοι από αριστερά: Παπουτσής Ανέστης, η Πρόεδρος του παραρτήματος “Ελληνική Μέριμνα” Πτολεμαϊδος, Τσουκαλά Ραλλού, Χ; , Χατζηστεφάνου Ελένη, Τασσόπουλος Τάκης, Χ;, Λευκόπουλος Αριστείδης, Χ; , Χ;, Αθανασιάδου Σοφία, Χρηστίδου Λίτσα –Ευαγγελίδου, Χατζηνίκος  Κίτσος, Δασκαλοπούλου Ελπινίκη, Σακελλάρη Μαριάνθη, Γερογιαννάκη Ευρυδίκη, ο αξιωματικός Χωροφυλακής, Γερογιαννάκης Μανόλης, Μελανοφρύδης Κίμων (;) και ο Πούγκουρας Μιχάλης με το ποδήλατο του

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team