Αρχική > Αθλητικά > Η ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος μπάσκετ Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Η ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος μπάσκετ Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ανακοίνωσε την ειδική προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος μπάσκετ Ανδρών για την αγωνιστική χρονιά 2020-21 (φέτος θα υπάρχει μόνο μια κατηγορία) που μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν, σύμφωνα με την Γενική Προκήρυξη, στην Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 και να περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. (Άρθρα 28-29-42). Επισημαίνεται ότι για να γίνει δεκτή δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί από το Σωματείο όλες οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς την Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. (Έξοδα Διαιτησίας, έντυπα κ.τ.λ.) το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 13:00.

Επίσης τα Σωματεία θα πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να αποστείλουν την έγγραφη παραχώρηση του γυμναστηρίου που θα χρησιμοποιήσουν ως Έδρα. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής του Σωματείου για κανένα από τα τμήματά του

Ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος ΑΝΔΡΩΝ ορίζεται από την 03η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Η Κλήρωση του ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ θα πραγματοποιηθεί ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 20:00 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Το Πρωτάθλημα Κατηγορίας Ανδρών Αγωνιστικής Περιόδου 2020– 2021, (λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία) θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ακόλουθα:

Α’ ΦΑΣΗ

Οι Ομάδες θα κληρωθούν σε δύο (2) Ομίλους, χωριζόμενες σε ΤΕΤΡAΔΕΣ δυναμικότητας σύμφωνα με την τελική Κατάταξη των δύο Κατηγοριών της περυσινής σεζόν 2019-20.

Επικεφαλής των Ομίλων θα τεθούν τα ΤΕΣΣΕΡΑ Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή με την υψηλότερη Κατάταξη στην Α’ Κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Τα Σωματεία θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές εντός και εκτός έδρας σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί για τους δύο Ομίλους.

Β’ ΦΑΣΗ

Μετά το πέρας του προγράμματος των δύο Ομίλων της Α’ Φάσης, θα δημιουργηθούν οι εξής Όμιλοι στη δεύτερη Φάση:

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ (Ανόδου) με τη συμμετοχή των Α1-Α2-Α3-Α4 & Β1-Β2-Β3-Β4 με βάση τις τελικές βαθμολογίες των δύο Ομίλων της Α’ Φάσης. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των Σωματείων ΣΤΗ Β΄ ΦΑΣΗ είναι η ολοκλήρωση συμμετοχής μέχρι το πέρας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ της Α’ Φάσης σε ένα εκ των Πρωταθλημάτων ΕΦΗΒΩΝ ή ΝΕΑΝΙΔΩΝ ή ΠΑΙΔΩΝ ή ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

Σε αντίθετη περίπτωση το Σωματείο θα αγωνισθεί στον Δ’ Όμιλο (Κατάταξης) και θα αντικατασταθεί από το επόμενο κατά σειρά Σωματείο της Βαθμολογίας του Ομίλου του που τηρεί το ανωτέρω ΚΡΙΤΗΡΙΟ.

Οι αγώνες μεταξύ των Σωματείων που αγωνίστηκαν στον ίδιο Όμιλο, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στο νέο Όμιλο. Τα Σωματεία θα αγωνισθούν σε ΟΚΤΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ (εντός-εκτός) μόνο με τα τέσσερα αντίστοιχα του άλλου Ομίλου, ενώ όλοι θα ξεκινήσουν με βαθμολογία Έξι αγώνων. Μετά το πέρας των ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (ΕΞΙ + ΟΚΤΩ) Αγωνιστικών, θα διαμορφωθεί η Τελική Βαθμολογία του Γ’ Ομίλου με βάση τις προβλέψεις στο Άρθρο 11.

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ (Κατάταξης) με τη συμμετοχή των Α5-Α6-Α7-Α8 & Β5-Β6-Β7-Β8 με βάση τις τελικές βαθμολογίες των δύο Ομίλων της Α’ Φάσης. Οι αγώνες μεταξύ των Σωματείων που αγωνίστηκαν στον ίδιο Όμιλο, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στο νέο Όμιλο. Τα Σωματεία θα αγωνισθούν σε ΟΚΤΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ μόνο με τα τέσσερα αντίστοιχα του άλλου Ομίλου, ενώ όλα θα ξεκινήσουν με βαθμολογία Έξι αγώνων. Η Τελική Κατάταξη του Δ’ Ομίλου μετά το πέρας των ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (ΕΞΙ + ΟΚΤΩ) Αγωνιστικών, θα καθορίσει την Τελική σειρά Κατάταξης για τα γκρουπ δυναμικότητας την επόμενη σεζόν 2021-2022.

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ με τη συμμετοχή των Σωματείων από την 9η θέση και κάτω, εφόσον υπάρχουν συμμετοχές στους δύο Ομίλους της Α’ Φάσης. Οι αγώνες μεταξύ των Σωματείων που αγωνίστηκαν στον ίδιο Όμιλο, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στο νέο Όμιλο, ώστε να έχουμε την τελική Κατάταξη για όλα τα Σωματεία στη Βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Το Σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Κατάταξη του Γ’ Ομίλου Ανόδου, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής της Κατηγορίας και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νικάει και ελπίζει

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Η Εστουδιάντες εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στον χθεσινό… τελικό με την Ομπραντόιρο, οπότε χάθηκε ...