Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Η διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, Σουλού-Εορδαϊκού, στην περιοχή εγκατάστασης των τεσσάρων Ατμό-Ηλεκτρικών Σταθμών-Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/04/2019

Η διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, Σουλού-Εορδαϊκού, στην περιοχή εγκατάστασης των τεσσάρων Ατμό-Ηλεκτρικών Σταθμών-Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/04/2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στη Βιομηχανική Εορδαία. Η διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, Σουλού-Εορδαϊκού, στην περιοχή εγκατάστασης των τεσσάρων Ατμό-Ηλεκτρικών Σταθμών (ΑΗΣ) της ΔΕΗ Πτολεμαϊδος.

Στη φώτο μας, συνεργείο της ΔΕΗ τροποποιεί  και διαμορφώνει την κοίτη ροής του ποταμού Σουλού Εορδαϊκός, δεδομένου ότι , για τη λειτουργία των 4 θερμοηλεκτρικών  μονάδων  της ΔΕΗ  Πτολεμαϊδος θα  χρειαστεί σημαντική ποσότητα νερού, που καλύπτεται προφανώς με τη βοήθεια ορισμένων γεωτρήσεων στην περιοχή τους, κάτι που σίγουρα προέβλεψε η ΔΕΗ  και για να εξασφαλίσει τη σιγουριά της δημιούργησε την τεχνική λίμνη ή αν θέλετε , το γνωστό φράγμα ανάλογης των αναγκών των μονάδων ποσότητας  νερού, χωρίς να στερήσει  την πορεία ροής του στον τελικό σταθμό προορισμού του.

Όμως, η όλη εργασιακή διαρρύθμιση  και όχι μόνο, ανάγκασε τους 3 νερόμυλους   και ιδιαίτερα αυτόν του  ΠΙΛΙΤΣ , από τα έσοδα της επιχείρησης του ως νερόμυλου, που προφανώς ικανοποιήθηκαν διαφορετικά , αλλά,  στέρησε τους μαθητές και όχι μόνο, από τις.. εκπαιδευτικές δροσιστικές εκδρομές  των σχολείων και τη γεύση των νόστιμων καραβίδων !!!

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team