Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Η Αθηνά Τερζοπούλου στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας (δελτίο τύπου)

Η Αθηνά Τερζοπούλου στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας (δελτίο τύπου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Επίσκεψη στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Απριλίου, το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου συνοδευόμενη από μία μεγάλη ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!».

Εκεί μας υποδέχτηκαν η πρόεδρος Σοφία Τουμανίδου και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και μας κέρασαν τα καθιερωμένα ποντιακά εδέσματα πισία και ωτία. Μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία και μας είπαν πως τον Δήμο τον θέλουν αρωγό και συνεργάτη τους.

Τόνισαν πως ο Ποντιακός Σύλλογος είναι πολύ δραστήριος, με πολλά τμήματα: αιμοδοσίας, χορευτικά, εκμάθησης ποντιακής λύρας, χορωδίας, θεατρικής αγωγής κ.α. Διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, χορούς, παραδοσιακά ποντιακά φαγητά, θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές για τις οποίες δίνουν την ψυχή τους και τον ιδρώτα τους όλοι οι ενεργοί Πόντιοι του Συλλόγου (περίπου 150 άτομα). Καλούμε ως σύλλογος επιφανείς διανοούμενους, ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών σε παρουσιάσεις και ημερίδες που διοργανώνουμε.

Βρισκόμαστε στο υπέροχο αυτό κτήριο που μας παραχωρήθηκε-δόθηκε για χρήση με ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας το 2016. Ως Σύλλογος τα βγάζουμε πέρα με τις συνδρομές μας, με διαφημιστικά, με εκδηλώσεις, με μικρές χρηματοδοτήσεις, κυρίως όμως με τον ιδρώτα μας. Γι’ αυτό ζητάμε και την κινητοποίηση των μελών μας. 3 φορές απευθυνθήκαμε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητώντας οικονομική ενίσχυση όμως δε μας βοήθησαν. Βοηθούν ομαδικά τους συλλόγους αλλά σαν Ποντιακό Σύλλογο όχι. Από μόνοι μας είμαστε ενεργά μέλη και τα βγάζουμε πέρα «γιατί ο πολιτισμός θέλει βοήθεια» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Τουμανίδου.

Ζητάμε την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για όλους του συλλόγους αλλά ύψιστο και κύριο μέλημά μας είναι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η πόλη μας πρωτοστάτησε για την αναγνώριση αυτή.

Από το Δήμο ζητήσαμε να στήσουμε την προτομή του επί χρόνια πρώην Δήμαρχου Μελανοφρύδη Παντελή στο ομώνυμο πάρκο για να τον τιμήσουμε, η απάντηση όμως ήταν αρνητική. Ζητήσαμε μνημείο για την Γενοκτονία των Ποντίων αλλά δυστυχώς δε μας απάντησαν. Έχουμε βιβλιοθήκη με 2.500 βιβλία, ακόμη και ένα πολύ παλιό βιβλίο του 1848.

Ζητούμε την παράταση του ωραρίου κοινής ησυχίας στις εκδηλώσεις μας αφού αυτή είναι η κύρια πηγή εσόδων μας καθώς και ειδικά stand για αφισοκολλήσεις.

Η κα. Τερζοπούλου απάντησε «χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στο Σύλλογό σας, σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε παρευρισκόμενοι όλοι και με τα εδέσματά σας, δεν αναλωνόμαστε σε υποσχεολογία. Εκ μέρους μας θα έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας γιατί πολιτιστικός κορμός χωρίς τη σκέπη τού Δήμου δε γίνεται. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί αλλά θα συνεργαστούμε πολύ καλά. Δυστυχώς με την παγκοσμιοποίηση ζούμε σε ένα παραλήρημα, όμως κρατάμε την Ελλάδα με τον πολιτισμό μας. το αίτημα της κοινωνίας μας είναι να λειτουργούμε συνεργατικά».

Ξεναγήθηκε στους χώρους του Συλλόγου και ευχαριστώντας τους αποχώρησε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team