Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 > Η Αθηνά Τερζοπούλου στη συζήτηση για τον πολιτισμό

Η Αθηνά Τερζοπούλου στη συζήτηση για τον πολιτισμό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, αποδεχόμενη την πρόσκληση τής Υψικαμίνου, στα πλαίσια του 3ου φεστιβάλ Πτολεμαΐδας «Η Πόλη γιορτάΖΕΙ», παρέστη χθες, Κυριακή, στη συζήτηση για τον πολιτισμό με τους συνυποψήφιους Δημάρχους.

Αφού χαιρέτισε τις εκδηλώσεις τής Υψικαμίνου, τόνισε πως ο πολιτισμός είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για το Δήμο μας, ιδιαίτερα στη μεταλιγνιτική περίοδο που διανύουμε, όπου η καλή λειτουργία των δομών που παράγουν πολιτισμό θα αυξήσει τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Πρέπει να λειτουργούν άριστα τα ωδεία, η Φιλαρμονική και οι χώροι εικαστικών δημιουργιών, να οργανώνονται συνέδρια, διαλέξεις, πάσης φύσεως καλλιτεχνικά δρώμενα. Προτεραιότητά μας είναι η καθιέρωση φεστιβάλ για τον Ελληνισμό, για τη Μακεδονία και την Ορθοδοξία με τη συνεργασία όλων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων και της Εκκλησίας. Επίσης η διάσωση του Παλαιοντολογικού μουσείου της πόλης μας το οποίο στενάζει από πλημύρες στους υπόγειους αλλά και υπέργειους χώρους του.

Ακόμη πρέπει να έρθουν στον τόπο μας τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής μας που βρίσκονται στο μουσείο Αιανής για φύλαξη και συντήρηση ενώ το βασικότερο μέλημά μας είναι η αναγκαιότητα εξασφάλισης της κτηριακής δημοτικής πινακοθήκης γιατί έχουμε 500 πίνακες ζωγραφικής επωνύμων διακεκριμένων ζωγράφων οι οποίοι είναι στοιβαγμένοι σε αποθήκες αντί να είναι προβεβλημένοι.

Πρέπει επίσης να προβάλλουμε τα σπήλαιά μας που είναι η ιστορία μας και η ταυτότητά μας, να δημιουργήσουμε αθλητικό μουσείο και η πόλη μας να λειτουργήσει και ως Χριστουγεννούπολη.

Επίσης μέλημά μας είναι η έκδοση του καλογραμμένου ήδη βιβλίου «Η ιστορία του ποδοσφαίρου της Εορδαίας» γιατί ο πολιτισμός είναι η γνώση, η πίστη η τέχνη ο σεβασμός στους νόμους, στα ήθη και στα έθιμα και σε άλλες δεξιότητες που αποκτά ο άνθρωπος ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team