Αρχική > Ενέργεια > Η απάντηση Σταθάκη στους βουλευτές της ΝΔ για την καταδίκη του προέδρου της ΔΕΗ

Η απάντηση Σταθάκη στους βουλευτές της ΝΔ για την καταδίκη του προέδρου της ΔΕΗ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σε απάντηση της (α) σχετικής Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους Βουλευτές που αναφέρονται στον πίνακα κοινοποιήσεων, σας γνωρίζουμε ότι:

Στις 20 Μαρτίου του 2018 ολοκληρώθηκε η αυτοδίκαιη και χωρίς αντάλλαγμα μεταβίβαση από το Ελληνικό Δημόσιο 79.165.114 μετοχών ΔΕΗ (ποσοστό 34,123%) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) Α.Ε., σε εκτέλεση των διατάξεων της παρ. 20 του άρθρου 380 του Ν.4512/2018, όπως τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 197 του Ν. 4389/2016. Σημειώνεται ότι, μετά την ως άνω μεταβολή, η ΕΕΣΥΠ ΑΕ κατέχει άμεσα το 34,123% των μετοχών της ΔΕΗ και έμμεσα το 17% μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. ανέρχεται σε 51,123%. Το σύνολο, των ποσοστών του Ελληνικού Δημοσίου, παραμένει εμμέσως, κατά τα ανωτέρω 51,123%.

Σας γνωρίζουμε ακόμη, ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν ορίζεται από το ΥΠΕΝ και οι αρμοδιότητές του, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με την ΔΕΗ, περιορίζονται στο πλαίσιο του εποπτικού του ρόλου. Τον Ιούνιο του 2018, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του κυρίου Μανώλη Παναγιωτάκη, την οποία μάλιστα υπερψήφισαν πάνω από το 95% των παρόντων μετόχων, συμπεριλαμβανομένων των ξένων θεσμικών που κατέχουν μεγάλα ποσοστά μετοχών της εταιρείας, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των μετόχων στην παρούσα Διοίκηση της εταιρείας.

Καλούμε τέλος, τους ερωτώντες βουλευτές να σεβαστούν το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί θεμελιώδη αρχή κάθε ποινικής διαδικασίας, να επιδείξουν λίγη υπομονή και να μην προδικάζουν, καθώς για το εν λόγω ζήτημα να αποφανθεί τελεσίδικα η Ελληνική Δικαιοσύνη στις 28 Σεπτεμβρίου.

 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team