Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Η 1Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τη Δίκαιη Μετάβαση- Δημιουργία πέντε(5) υποομάδων και σύγκληση ανά 15 ημέρες- Με την παρουσία Μουσουρούλη η επόμενη συνάντηση- Τι προβλέπει το πρόγραμμα επίσκεψης του Συντονιστή στη Δυτική Μακεδονία

Η 1Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τη Δίκαιη Μετάβαση- Δημιουργία πέντε(5) υποομάδων και σύγκληση ανά 15 ημέρες- Με την παρουσία Μουσουρούλη η επόμενη συνάντηση- Τι προβλέπει το πρόγραμμα επίσκεψης του Συντονιστή στη Δυτική Μακεδονία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Με τη συμμετοχή 31 εκπροσώπων φορέων της περιοχής συνεδρίασε χθες, στη ΖΕΠ και το διοικητήριο της Περιφέρειας, η Ομάδα εργασίας για την προετοιμασία της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης.

Η συγκεκριμένη ομάδα συνεδρίασε χθες για πρώτη φόρα, ενώ είχε την ευκαιρία να ακούσει και το Συντονιστή της Δίκαιης Μετάβασης, Κώστα Μουσουρούλη, για τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά και το master plan που ετοιμάζεται από πλευράς κυβέρνησης ώστε να παρουσιαστεί για διαβούλευση στη Δυτική Μακεδονία πιθανότατα μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Στη συνεδρίαση παρενέβη και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος στάθηκε κυρίως στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία ενισχύεται και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε πως θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 ημέρες, ώστε μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει παρουσιάσει και τη δική της πρόταση, ενώ είναι δεδομένο πως ο Κώστας Μουσουρούλης, θα συμμετέχει σε μία τουλάχιστον τέτοια συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή από τις 14 Ιουνίου.

Όπως αναλυτικά σας ενημέρωσε ο «Π» ο Συντονιστής της Δίκαιης Μετάβασης, θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία για περίπου 2 εβδομάδες, καθώς το αρχικό πρόγραμμα είχε στηθεί για 8 ημέρες και θα ξεκινούσε στις 9 Ιουνίου, η μεταφορά όμως της ημερομηνίας επίσκεψης φαίνεται πως θα επεκτείνει την παρουσία του κ. Μουσουρούλη στην περιοχή για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Στο πρόγραμμα που αρχικώς είχε συνταχθεί και πιθανότατα δεν θα υποστεί πολλές αλλαγές, πέρα της επέκτασης των ημερών, ο Κώστας Μουσουρούλης, θα δει όλους τους ενεργειακούς Δημάρχους, τον καθένα ξεχωριστά στα Δημαρχεία τους, ενώ φυσικά θα έχει συνάντηση και με το διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας και το Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος α είναι παρών στις περισσότερες επισκέψεις.

Επίσης έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στο ΕΒΕ Κοζάνης και Φλώρινας, συναντήσεις με συνδικαλιστικά σωματεία, ενώ φυσικά θα υπάρξει επίσκεψη σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ.

Παράλληλα, χθες, η Ομάδα εργασίας αποφάσισε τη δημιουργία 5 συνολικά υπό- ομάδων που θα ασχοληθούν με την αποκατάσταση εδαφών, αξιοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων, την αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων, την κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.

Στην Ομάδα Εργασίας εκπροσωπούνται τα επιμελητήρια, τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ, Εργατικά Κέντρα, το ΕΚΕΤΑ, η ΑΝΚΟ, το Πανεπιστήμιο και φυσικά μια σειρά τεχνοκρατών, με επικεφαλής της ομάδας τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη, ενώ φυσικά ειδικό αυξημένο ρόλο αναλαμβάνει πλέον και ο Στέργιος Κιάνας με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Μετάβασης.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας