Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > Κινηματογραφικές Προτάσεις > Helium (2014) – κινηματογραφικές προτάσεις

Helium (2014) – κινηματογραφικές προτάσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

-Να… Αυτό είναι όλο…

Δίστασε λίγο ακόμη και κατόπιν, ανασηκώθηκε. Έκανε ένα βήμα. Εγώ ούτε που μπορούσα να κινηθώ.
Πλάι στον αστράγαλο του, φάνηκε μια κίτρινη αστραπή. Απόμεινε ακίνητος για μια στιγμή. Δεν έκλαψε. Δεν φώναξε. Έπεσε απαλά, καθώς πέφτει ένα δέντρο. Και εξαιτίας της αμμουδιάς, δεν έκανε κανένα θόρυβο.

από το βιβλίο »Ο Μικρός Πρίγκιπας», του  Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

 

Ένα άρρωστο μικρό αγόρι που νοσηλεύεται, βρίσκει ελπίδα και χαρά μέσα από τις ιστορίες ενός επιστάτη του νοσοκομείου για ένα μαγικό μέρος στον ουρανό που λέγεται Ήλιο. Ο φανταστικός αυτός κόσμος γίνεται ένα καταφύγιο, δίνοντας του την ευκαιρία να ταξιδεύει μακριά από τη θλιβερή πραγματικότητα..
Αποτελεί την φετινή νικήτρια ταινία μικρού μήκους στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Live Action και έρχεται από τη Δανία. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Anders Walter, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι μας παρουσιάζει μια απίστευτα συγκινητική -όχι όμως μελοδραματική- ιστορία με έναν τρυφερό και σεβαστό τρόπο, χρησιμοποιεί ειδικά επεξεργασμένες εικόνες/εφέ, ένα εγχείρημα αρκετά δύσκολο για μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού. Μέσα σε 23′ μόλις λεπτά μας παραδίδει σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και ευτυχία έτσι που μόνο μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού θα μπορούσαμε να δούμε..

 

cinemanazitiseis.blogspot.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Νατάσα Βουτσκίδου