Για το ζήτημα που προέκυψε από ανάρτηση του κ. Βερναρδάκη: «Τι να σας πω, έχει απαντήσει ο ίδιος ο κ. Βερναρδάκης, θα επαναλάβω το ίδιο. Απαράδεκτη ανάρτηση, ζήτησε συγγνώμη, την απέσυρε, δεν έχω να πω τίποτε άλλο.
Γενικότερα, και αυτό αφορά σε όλα τα κόμματα της Βουλής, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις. Βεβαίως λεκτικές αστοχίες μπορεί να γίνονται, αρκεί γρήγορα να μαζεύονται κτλ. Αλλά εδώ είναι θέμα πολιτικής, θα κάνεις πολιτική κριτική, δεν έχει κανένα νόημα σήμερα να μαλώσουμε προσωπικά με τον κ. Μαρινάκη (Γραμματέας της ΝΔ). Έχει όμως νόημα να εστιάσουμε στις πολιτικές διαφορές που έχουμε.
Μην παραποιούμε και μην παίρνουμε αποσπάσματα δηλώσεων, ειδικά από ομιλίες σε κομματικές οργανώσεις, για να στήσουμε ολόκληρο αφήγημα. Εγώ θα έλεγα λοιπόν να μιλήσουμε για τα κρίσιμα θέματα και για το πώς στηρίζεται η κοινωνία. Σε ό,τι αφορά στην αναφορά για τον «βούρκο» του 2015, θα το γυρίσω πίσω και θα πω ότι το 2015 δεν υπήρχε βούρκος, υπήρχε ένας λαός που βγήκε στο δρόμο. Ένας λαός, ο οποίος στοχοποιήθηκε, αδικήθηκε, κατάλαβε ότι οι κυβερνήσεις του διαδοχικά, με δύο μνημόνια που δεν έβγαιναν, κατέστρεψαν το 25% του ΑΕΠ, υπήρξε ανθρωπιστική κρίση. Ο κόσμος αντέδρασε και βγήκε στους δρόμους, όπως θα βγει και τώρα, γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει.
Εγώ για να πω την αλήθεια, δεν τον πιστεύω τον κ. Μητσοτάκη, γιατί σε ό,τι έχει πει έχει διαψευστεί. Τώρα μιλάμε για την ακρίβεια και να θυμίσω ότι στη ΔΕΘ πέρσι είχε πει ότι το 80% των λογαριασμών του ρεύματος θα το κάλυπτε. Το ποσό των υπερκερδών στην ενέργεια το οποίο υποσχέθηκε ότι θα φορολογηθεί κατά 90%, δεν έχει βρεθεί ακόμα και δεν έχει επιστραφεί τίποτα. Δεν τον πιστεύουμε λοιπόν ούτε για τις εκλογές, αλλά δε γίνεται κριτική γιατί οι βουλευτές κάνουν περιοδίες, αλοίμονο. Η κριτική είναι, διότι υπήρξαν επίσημες διαρροές περί εκλογών. Τελικά εγώ εκτιμώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αποφασίζει μόνος του για τις εκλογές, εκτιμώ ότι υπάρχουν συμφέροντα και πιέσεις και πιθανόν η μια άποψη να είναι να πάρουν κάποια ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης. 7.5 δις. ευρώ απευθείας αναθέσεις έδωσαν, στα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας δεν έχει τολμήσει να παρέμβει, αφού έστω και αργά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν υπερκέρδη. Τη δε ρήτρα αναπροσαρμογής την ‘έκρυψε’ στις κυμαινόμενες τιμές. Αυτή είναι η μια περίπτωση, η άλλη είναι όμως ένας παράγοντας που λέγεται λαϊκός παράγοντας που μπορεί να πιέσει διότι πραγματικά η κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει. Με αυτή την πίεση λοιπόν, δεν αποκλείεται να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές».