Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Γυμναστικές επιδείξεις των Δημοτικών σχολείων της πόλης το 1959 -Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/07/2019

Γυμναστικές επιδείξεις των Δημοτικών σχολείων της πόλης το 1959 -Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 24/07/2019

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, οι γυμναστικές και αθλητικές εκδηλώσεις τόσο του Γυμνασίου, όσο και των Δημοτικών σχολείων , συγκέντρωναν το ενδιαφέρον του κοινού με συνέπεια να τις παρακολουθεί, με ενδιαφέρον, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.
Η προγονική ρήση, “Νους υγιής, εν σώματι υγιές” αποτελούσε, για τα σχολεία μας, το δίπτυχο των προσπαθειών των, που, η πορεία αποδεικνύονταν, του μεν 1ου τμήματος, από τους ελέγχους και τα ενδεικτικά, του δε 2ου, από τις γυμναστικές επιδείξεις και τα αγωνίσματα στίβου.
Στη φώτο μας και επί της εξέδρας των επισήμων, από αριστερά: Ο συντοπίτης μας καθηγητής, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος ( πίσω του διακρίνεται το κεφαλάκι του νεαρού μυστακοφόρου, Φελεκίδη Στέλιου), ο Γυμνασιάρχης, Γιανούτσος Λουκάς, ο Αιδεσιμότατος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος, πατήρ Μεντεσίδης Ευστάθιος, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος, Κανιατσάκης Άγγελος και ο Επιθεωρητής της στοιχειώδους εκπαίδευσης Εορδαίας (Δημοτικών Σχολείων), Αμβροσίου.
Δίπλα από την εξέδρα, αριστερά: Η καθηγήτρια Ευαγγέλου Άννα, ο άγνωστός μας Χ; και ο Διοικητής Χωροφυλακής (Αστυνομίας) Εορδαίας, ενώ στη δεξιά πλευρά βρίσκεται η γραμματεία των αθλητικών αγωνισμάτων που, καταγράφει και ετοιμάζει τα σχετικά έπαθλα για την απονομή τους στους νικητές.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team