Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γρεβενά: Αντιδράσεις του βουλευτή ΝΔ Ανδρέα Πάτση για τη φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο

Γρεβενά: Αντιδράσεις του βουλευτή ΝΔ Ανδρέα Πάτση για τη φιλοξενία μεταναστών στο στρατόπεδο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

ΟΜΟΦΩΝΑ «ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

  • «Τα Γρεβενά έχουν ήδη σηκώσει ένα δυσβάσταχτο για τις δυνατότητες τους βάρος όλα αυτά τα χρόνια»

 

Σοβαρές αντιδράσεις εγείρουν στην τοπική κοινωνία των Γρεβενών οι πληροφορίες που διακινούνται και φέρουν το στρατόπεδο της περιοχής να βρίσκεται στη λίστα των υπό δυνάμει hot spot  για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, ομόφωνο «ΟΧΙ» στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών που συνεδρίασε την Τρίτη 8/10/2019, ενώ σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του Νομού της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης κάνει λόγο για «αντίθεση της πλειοψηφίας των πολιτών των Γρεβενών στην πιθανή μετατροπή του του 586 Μηχανοποιημένου Τ.Π σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών». Θυμίζουμε πως και ο δήμαρχος Γρεβενών είχε εκφράσει μέσω ανακοίνωσής του την αντίθεσή του στη μετατροπή του στρατοπέδου της πόλης σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Usay.gr, ο κ. Πάτσης κάνει λόγο για «σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον τουρισμό και την τοπική οικονομία η εγκατάσταση μεταναστών στον ορεινό όγκο γύρω από το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας».  Στην τελευταία δήλωσή του, μέσω facebook, ο κ. Πάτσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε συνέχεια των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων που διακινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με την πιθανή μετατροπή του 586 Μηχανοποιημένου Τ.Π σε κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, θα ήθελα να δηλώσω ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκει την πλειοψηφία των πολιτών των Γρεβενών -τους οποίους εκπροσωπώ-εντελώς αντίθετους. Το στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε καίριο σημείο στην είσοδο της πόλης των Γρεβενών, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι σε λειτουργία ως Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα νεοσυλλέκτων που έχουν απομείνει στην επικράτεια, ενώ στεγάζει και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς. Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να εξετάζεται η μετατροπή μιας τέτοιας μονάδας σε δομή φιλοξενίας. Τα Γρεβενά έχουν ήδη σηκώσει ένα δυσβάσταχτο για τις δυνατότητες τους βάρος όλα αυτά τα χρόνια, με την εγκατάσταση των μεταναστών στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, γεγονός που οδήγησε στην καταστροφή του τουρισμού και στον μαρασμό της τοπικής οικονομίας. Συνεπώς, μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε καμία περίπτωση».

 

Οι αντιδράσεις του βουλευτή στη φιλοξενία μεταναστών στα ξενοδοχεία του Ορεινού Όγκου

Ο κ. Πάτσης έχει εκφράσει ήδη την αντίθεσή του στην  παράταση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει τα ξενοδοχεία για την φιλοξενία των προσφύγων κι αυτό γιατί «είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος επισκέπτης να βρει κατάλυμα αν επισκεφθεί όχι μόνο το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, αλλά την ευρύτερη περιοχή».

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη