Αρχική > Στήλες > Σινεμά > “Γούστα είναι αυτά” – Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

“Γούστα είναι αυτά” – Γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Πριν λίγες μέρες είδα το Superman VS Batman μια ταινία ήθελα να δω μια και “μεγάλωσα παρέα” με τους σουπερ ήρωες. Η ταινία αυτή θάφτηκε από τους κριτικούς ανά τον κόσμο, δεν θα πάρω θέση αν συμφωνώ η όχι αλλά θα καταλήξω ότι ο κινηματογράφος είναι ένα ακριβό και απαιτητικό “σπορ” που πάραυτα δεν εγγυάται κανείς την επιτυχία της κάθε ταινίας πριν αυτή βγει στις αίθουσες.

Πόσο εύκολα κάνει ο κάθε θεατής κριτική σε ταινίες εκατομμυρίων…η απάντηση είναι πολύ εύκολα αλλά και εκεί είναι η μαγεία της τέχνης του κινηματογράφου. Απλές ταινίες χωρίς τρομερά ποσά μιλάνε στην καρδιά των θεατών και άλλες με δαπανηρά κοστολόγια πάνε άπατες στο χρονοντούλαπο της έβδομης τέχνης. Το ίδιο και με την ταινία που σάρωσε στα όσκαρ The Revenant, η οποία σε πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς μου δεν άρεσε.

Καταλήγω με την φράση “ Ε, γούστα είναι αυτά”. Ειδικά στην τέχνη του κινηματογράφου αν περιγράψουμε μια σκηνή σε 10 άτομα και ζητήσουμε να μας την αποτυπώσουν στο πανί, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα έχουμε 10 διαφορετικές οπτικές. Είναι στο χέρι του κάθε δημιουργού να εκφραστεί μέσα από τις εμπειρίες του, τις γνώσεις και τον εσωτερικό του κόσμο να δημιουργήσει το επιθυμητό γιαυτον αποτέλεσμα. Πριν λίγες μέρες τέλειωσαν τα γυρίσματα από την νέα μου ταινία μικρού μήκους.

photo1 photo2 photo3

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία παρέα με τους Ηθοποιούς Λάζαρο Μηνά, Λάζαρο Κωτσίδη, Νίτσα Χριστοφόρου, Γιάννη Χατηευαγγέλου, Αλίκη Θεοδωρίδου ενώ στα τεχνικά είχα δίπλα μου την Λεωνόρα Δεληγιάννη (ως βοηθό σκηνοθέτη κ.α) και τον Ανδρέα Κωστογλίδη (στον ήχο κ.α.). Η Λεωνόρα και ο Ανδρέας έχουν σπουδές στην σκηνοθεσία. Η παραγωγή της ταινίας έγινε σχεδόν με μηδενικό Budget με εξοπλισμό που κατείχα στα χέρια μου από το παρελθόν. Είχαμε μια άψογη συνεργασία με τα παιδιά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το project είναι μια φιλοσοφική αλλά όχι δυσνόητη ταινία που αφορά την εποχή μας. Υπολογίζω να είναι έτοιμη στα τέλη Μαΐου και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά. φωτό από γυρίσματα photo1,2,3 Τέλος η προηγούμενη μου ταινία που έκανα παρέα με τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη θα προβληθεί στο Τρέντον Φιλμ Φεστιβάλ στις 3 Απριλίου στην Αμερική. Είναι μια μεγάλη επιτυχία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Φάνης Τοψαχαλίδης