Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Γιώργος Αμανατίδης: “Η παραμονή της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα και η αναβάθμισή της αποτελούν εθνική στρατηγική”

Γιώργος Αμανατίδης: “Η παραμονή της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα και η αναβάθμισή της αποτελούν εθνική στρατηγική”

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα στο άρθρο 39 προβλέπονται ρυθμίσεις που αφορούν στην «Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων – Αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από αξιολόγηση των προβλέψεων και των επιπτώσεών τους, υπέβαλα προ ημερών συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά που ενισχύουν το Νομό Κοζάνης και ειδικότερα την περιοχή της Πτολεμαΐδας και καθιστούν τις ρυθμίσεις πιο σαφείς.

Πρότεινα και συζήτησα με τον Γενικό Γραμματέα τα παρακάτω που είχαν ήδη τύχει θετικής ανταπόκρισης:

  1. Διόρθωση ως προς τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Σχολή Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, από 3 σε 5 εξάμηνα και ορθότερη διατύπωση των λοιπών προτεινόμενων ρυθμίσεων ενδιαφέροντος της περιοχής μας.
  2. Ρητή διατύπωση ότι ως έδρα της Σχολής Πυροσβεστών ορίζεται η Πτολεμαΐδα.
  3. Ειδική πρόβλεψη για τη σύνταξη και έγκριση του οργανογράμματος της Σχολής εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε και την περίπτωση αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της πρώην ΑΕΒΑΛ για την εξυπηρέτηση της Εθνικής στρατηγικής διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης των κινδύνων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου και την προοπτική που προκύπτει.

Η διαπίστωσή μου για τον επαγγελματικό και στοχευμένο τρόπο σχεδιασμού και δράσης και στα παραπάνω ζητήματα ενισχύει την άποψη των πολιτών ότι βαδίζουμε στο μέλλον με ασφάλεια και σιγουριά.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team