Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Γίνε και εσύ σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών – Μάθε τα σημεία συλλογής δειγμάτων στην Εορδαία

Γίνε και εσύ σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών – Μάθε τα σημεία συλλογής δειγμάτων στην Εορδαία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

«Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του “το εργοστάσιο” που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματος του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας» (floga.org).

Αρχικά δίνοντας ένα δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) το οποίο εξετάζεται εργαστηριακά για να βρεθεί ο ιστολογικός τύπος του κάθε ατόμου. Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται ο κάθε άνθρωπος «εν δυνάμει» δότης και καταχωρείται στην Ελληνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Στην περίπτωση που ένας εθελοντής δότης βρεθεί συμβατός με έναν ασθενή, καλείται και ερωτάται αν μπορεί και συνεχίζει να επιθυμεί να κάνει τη δωρεά.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί μια διαδικασία παρόμοια με αυτή της αιμοδοσίας.

Η λεπτομέρεια που την διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες εθελοντικές πράξεις και την διακρίνει σε ιδιαίτερα σημαντική είναι ότι σε αυτήν κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα και μόνο συνάνθρωπό του, στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή! Γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να χαρίσει τα αρχέγονα αυτά κύτταρα και να νιώσει το μεγαλείο της προσφοράς! Γιατί μπορεί αύριο να είσαι εσύ αυτός που θα αναζητά το πολύτιμο μόσχευμα. Πάρε μέρος στο ταξίδι της ελπίδας που θα γίνει  την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τα εξής 7  χωριά του Δήμου Εορδαίας και το Βαρικό Δήμου Αμυνταίου :

  • Ασβεστόπετρα 12:00 (Πολιτιστικός σύλλογος)
  • Άρδασσα   13:00 (Κοινότητα)
  • Αναράχη   14:00 (Κοινότητα)
  • Εμπόριο   15:00 (Κοινότητα)
  • Μηλοχώρι  17:00 (Κοινότητα)
  • Φούφα   18:00 (Καφενείο Άννας Λαζαρίδου)
  • Βαρικό    19:00 (Πολιτιστικός σύλλογος)
  • Ολυμπιάδα 20:00 (Κοινότητα)

 

Γιατί ο κόσμος μας είμαστε εγώ κι εσύ!    

 Βαρβάρα Στεφανίδου  

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 248 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή- Δείτε πόσα εντοπίζονται στην Δυτ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 248 νέα κρούσματα κορωνοϊού σχετικά με τις τελευταίες 24ωρες. Στην Δυτική Μακεδονία σήμερα ...