Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γιατροί όλων των ειδικοτήτων στη «μάχη» της πανδημίας στο Μποδοσάκειο – 29 νέα εξιτήρια – Πόσοι νοσηλεύονται σήμερα -Ο Σταύρος Παπασωτηρίου, διοικητής του Νοσοκομείου για τη διαχείριση του COVID19 και την προσπάθειες στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων στη «μάχη» της πανδημίας στο Μποδοσάκειο – 29 νέα εξιτήρια – Πόσοι νοσηλεύονται σήμερα -Ο Σταύρος Παπασωτηρίου, διοικητής του Νοσοκομείου για τη διαχείριση του COVID19 και την προσπάθειες στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΠάνω από 29 εξιτήρια ασθενών με covid19, που αποθεραπεύτηκαν έχουν γίνει μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως δεν έχουν καταγραφεί απώλειες το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα 35 ασθενείς νοσηλεύονται με covid σε απλές κλίνες και ακόμη 6 σε ΜΕΘ, ενώ νοσηλεύονται επιπλέον ύποπτα κρούσματα.

Μιλώντας στο webtv του e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη, ο διοικητής του Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, μίλησε για την καθημερινή μάχη που δίνεται στο νοσοκομείο, το οποίο, όπως τόνισε από τις αρχές Μαρτίου δεν έχει σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες υγείας στην καταπολέμηση του COVID19.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που παρέθεσε ο διοικητής: Το τελευταίο διάστημα, από τις 23/11 έχουν γίνει 29 εξιτήρια, ενώ στα ΤΕΠ εξετάσθηκαν πάνω από 550 ασθενείς μέχρι και τη Δευτέρα, ύποπτοι και θετικοί. Το νοσοκομείο έχει εξετάσει πάνω από 1650 περιστατικά, ύποπτα και θετικά, από την αρχή της πανδημίας. Το σύνολο των εξιτηρίων είναι πάνω από 200, ενώ νοσηλεύθηκαν συνολικά, πάνω από 230 ασθενείς.

Επίσης, δεν υπήρξαν απώλειες. Ενώ και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με δύο κλίνες, είναι πλέον μονάδα νοσηλείας COVID με έξι κλίνες. Το Μποδοσάκειο εξυπηρετεί και άλλα περιστατικά, από τη Δ. Μακεδονία και την Κ. Μακεδονία, ενώ ο κ. Παπασωτηρίου στάθηκε και στην άριστη συνεργασία με τις άλλες υγειονομικές μονάδες.

Για την «έκρηξη» των αριθμών στην Εορδαία

Σε ό,τι αφορά τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων στην Εορδαία το Σαββατοκύριακο, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είχαν γίνει οι σχετικές καταχωρήσεις εξέτασης δειγμάτων COVID και καταχωρήθηκαν σε μια ημέρα, τονίζοντας πως είναι αποτελέσματα μιάμισης εβδομάδας, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ανησυχία. Επίσης, τόνισε πως το τελευταίο τετραήμερο η προσέλευση δεν είναι αυτή που ήταν στις αρχές τις προηγούμενης εβδομάδας. «Τα περιστατικά έχουν αρχίσει να ηρεμούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασωτηρίου.

Σήμερα στο Μποδοσάκειο νοσηλεύονται πάνω από 35 ασθενείς , ενώ με τα ύποπτα ξεπερνάν τους 50. Οι Παθολόγοι του Νοσοκομείου βοηθιούνται και από τις άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου, ενώ έτοιμη είναι και η νέα κλινική του νοσοκομείου για περιστατικά COVID εάν αυτή χρειαστεί.

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Πλέον υπάρχει σύμπτυξη τμημάτων με εντολές υπουργείου, ώστε οι ιατροί να μπορέσουν να βοηθήσουν, υπό την καθοδήγηση των παθολόγων. Όλοι οι γιατροί μπαίνουν στην πρώτη γραμμή με μπροστά τους παθολόγους, σημειώνει χαρακτηριστικά».

Σκηνή 100 τ.μ. στον προαύλιο χώρο – Στέγαστρο στη ΜΤΝ

Το Μποδοσάκειο, επίσης, θα υλοποιηθεί εντός της εβδομάδας μια σκηνή 100 τ.μ., στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου ως χώρος υποδοχής και παραμονής συνοδών. Την εγκατάσταση, συντήρηση και κόστος της εγκατάστασης θα αναλάβει η ΤΕΡΝΑ, ενώ οι συνοδοί θα μπορούν να παραμένουν στο χώρο και να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες. Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, ούτως ή άλλως η υποδοχή των ασθενών γίνεται στα iso box του νοσοκομείου.

Επίσης, προχώρησαν οι εργασίες για το στέγαστρο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ώστε οι ασθενείς να μην εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, στέγαστρο που τοποθετείται με τη συνεισφορά της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, με τον κ. Παπασωτηρίου να ευχαριστεί τους κ.κ. Κασαπίδη και Τσιούμαρη. Οι ασθενείς μπαίνουν από την πίσω πόρτα στη μονάδα, με ανεξάρτηση είσοδο όπου μπορεί να γίνει η χρήση αναβατορίου.

Νέοι γιατροί

Σε ό,τι αφορά τις δύο νέες μόνιμες ειδικότητες που αναμένονται στο νοσοκομείο μέχρι τον Φεβρουάριο του 21, Καρδιολόγος και Παθολόγος, με τον καρδιολόγο να αναμένεται πιθανώς μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη, ήρθε μια νέα επικουρικός ΩΡΛ στο Νοσοκομείο, παρέχοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης ασθενών όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο ζητάει και νέες ειδικότητες γιατρών, παθολόγους, αναισθησιολόγους, γενικούς χειρουργούς, ακτινοδιαγνώστες και παθολογοανατόμους. «Εμείς επισημαίνουμε τα κενά που υπάρχουν αλλά από εκεί και πέρα είναι ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Η 3η ΥΠΕ, που μας συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή, και τον προγραμματισμό του υπουργείου. Είναι και η πρόθεση των ίδιων των γιατρών κατά πόσο θέλουν να βοηθήσουν, αφού πολλές φορές έχουμε αιτηθεί θέσεις, αλλά έχουν βγει άγονες. Εμείς δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Επικοινωνούμε με συναδέλφους γιατρούς για να τους πείσουμε να ενταχθούν ως μόνιμοι στο Νοσοκομείο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Στάση Σερβίων: «Κύριε Γενικέ γραμματέα της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας…ΒΟΗΘΕΙΑ- Με κλειστά μικρόφωνα η Δημοκρατία δε λειτουργεί»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων που συννεδρίασε σήμερα και καλώντας τον Γενικό Γραμματέα της ...