Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Γιάννης Καραβασίλης: «Ώρα Ευθύνης – η Εορδαία δε μπορεί να γίνει κρανίου τόπος» – «Απανθρακοποίηση με ορίζοντα το 2050 και ΟΧΙ το 2028»

Γιάννης Καραβασίλης: «Ώρα Ευθύνης – η Εορδαία δε μπορεί να γίνει κρανίου τόπος» – «Απανθρακοποίηση με ορίζοντα το 2050 και ΟΧΙ το 2028»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε πολλά ζητήματα που άπτονται στα της ΔΕΗ καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας και Εορδαίας τοποθετήθηκε μέσω facebook o Γιάννης Kαραβασίλης.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης:

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στις 9 Οκτωβρίου 2019 δημοσιεύσαμε αναλυτικό άρθρο για την Απολιγνιτοποιηση της ΔΕΗ που είναι ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την ΔΕΗ και την περιοχή μας.
Μιλήσαμε για την καύση μίγματος Λιγνίτη και Βιομάζας, για μείωση των ρύπων στις Λιγνιτικές Μονάδες.
Μιλήσαμε για την εξάρτηση της χώρας από το Πανάκριβο Ρώσικο Αέριο που πλήττει την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Μιλήσαμε πώς ανάλογο ισοδύναμο αναπτυξιακό πλάνο για την περιοχή που να δίνει τόσες ανάλογες θέσεις εργασίας,αλλά και διαχρονική ροή κεφαλαίων, πέραν των Λιγνιτικών δραστηριοτήτων ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει!!!

Μιλήσαμε για τον Αιφνιδιασμό του κυρίου Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ.
Μία σοβαρή πολιτική παρέμβαση για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας, που υποθηκευει, το μέλλον της περιοχής και οχι μόνο!!!
Πολιτική θέση που δεν αναφέρθηκε προεκλογικά, αλλά ούτε στις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης….
Κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Έτσι χωρίς μελέτη, χωρίς διάλογο με τους θεσμούς της κοινωνίας, χωρίς πρόταση….
Και με δεδομένο τον κεντρικό στόχο που θέτει η ΕΕ για Απανθρακοποιηση με ορίζοντα το 2050 και ΟΧΙ το 2028!!!

Η δημοσίευση μας, διαβάστηκε, κοινοποιθηκε, προβλημάτισε, μέχρι εχθές υπήρχαν ερωτήματα που εφαρμόζεται η τεχνολογία της μικτής καύσης Λιγνίτη Βιομάζας!!!

Ο πιο βρώμικος Λιθανθρακικος Σταθμός της Ευρώπης με καύση βιομάζας, είναι σήμερα ο πιο κερδοφόρος.
Ο μύθος ότι το Φυσικό Αέριο δεν ρυπαίνει, συνεχώς καταρριπτεται από δημοσιεύματα Ομάδας επιστημωνων και ειδικών!!!

Η εσκεμμένη και στοχευμενη παρέμβαση της ΕΕ με αύξηση των δικαιωμάτων Ρύπων από 5€ ο τόνος σε 26 με 30€,ο τόνος εκπομπών διοξειδίου, εκπροσωπεί συμφέροντα!!!
Γιατί η κλιματική αλλαγή κατά τον κύριο Φώσκολο έγκριτο επιστήμονα, ξεκίνησε πριν 2,5 εκατομμύρια έτη, χρησιμοποιείται περιβαντολλογικα από τα ΚΑΡΤΕΛ για να επιβάλλουν την χρήση των ΑΠΕ με το Αζημίωτο!!!

Η δική μας Αγωνία είναι το μέλλον της περιοχής μας, της ΕΟΡΔΑΙΑΣ, που δεν μπορεί να γίνει κρανίου Τόπος, γιαυτό ανησυχούμε, γράφουμε, παρεμβαίνουμε!!!
Η περιοχή μας μπορεί να συνεχίσει να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από λιγνίτη, χωρίς ρύπους, να υπάρχει ζωή στην περιοχή μας, θέσεις εργασίας μεγάλο κύκλο εργασιών και οικονομία, τηλεθερμανσεις!!!

Οι θέσεις μας είναι αποτέλεσμα διαλόγου με στελέχη της ΔΕΗ, με επιστήμονες, με πολίτες που ανησυχούν για το αύριο της περιοχής μας, της Εορδαίας.
Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε και θα δικαιωθούμε, γιατί ασφάλεια στον εφοδιασμό της χώρας με Η/Ε χωρίς εξαρτήσεις με εισαγόμενα καύσιμα και μάλιστα ρυπογόνα. Είναι ο καθαρός Λιγνιτης με μίξη Βιομαζας, για να έχουμε, ζωή και ανάπτυξη στο αύριο!!!!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μία «καθυστερημένη» αναφορά στο σημαντικό έργο των ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΩΝ, εν μέσω πανδημίας! – Γράφει η Κούλα Πουλασιχίδου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι πρώτοι που υμνήσαμε και ευχαριστήσαμε ήταν οι «ήρωες» πίσω από τις μάσκες Γιατροί και Νοσηλευτές, που παλεύουν ...