Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “Το Master Plan αντί να μας οδηγεί στην Ευρώπη μας πάει στα Βαλκάνια- Εξυπηρετεί συμφέροντα που δεν αφορούν τη Δυτική Μακεδονία”

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “Το Master Plan αντί να μας οδηγεί στην Ευρώπη μας πάει στα Βαλκάνια- Εξυπηρετεί συμφέροντα που δεν αφορούν τη Δυτική Μακεδονία”

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Για ένα σχέδιο που εξυπηρετεί άλλες προτεραιότητες και ξένες επενδύσεις εκτός Δυτικής Μακεδονίας, έκανε λόγο η επικεφαλής της παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, σχολιάζοντας το master plan για τη Δίκαιη Μετάβαση στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με στελέχη του συνδυασμού της.

Η κα Ζεμπιλιάδου μιλώντας για τις λεγόμενες εμβληματικές επενδύσεις που περιγράφει το master plan, τόνισε πως αυτές είναι αόριστες και αίολες και δεν αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στην περιοχή με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, ενώ πρόσθεσε πως η μόνη ξεκάθαρη επένδυση είναι τα μεγάλα φωτοβολταϊκά “που δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας αλλά μόνο νέους τσιφλικάδες στη Δυτική Μακεδονία”.

Σε ότι έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα, υπογράμμισε πως αυτό αποδομείται από το ίδιο το master plan καθώς “ενώ στο 1ο μέρος του κειμένου περιγράφονται κατά γράμμα οι επιπτώσεις στο 2ο μέρος δεν υπάρχει μια σοβαρή προσέγγιση για το πως θα αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένες επιπτώσεις”.

Κριτική ασκήθηκε και για τις θέσεις εργασίας, με την κα Ζεμπιλιάδου να σημειώνει πως “ενώ είναι δεδομένο πως θα χαθούν 25.000 θέσεις, το master plan μας λέει πως δημιουργούνται μόλις 11.000 θέσεις”.

Στη συνέντευξη τύπου το παρών έδωσαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Στρατάκης, Γιώργος Χριστοφορίδης και Γρηγόρης Γιαννόπουλος, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στον αποκλεισμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών από το σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης: “Αυτό δεν μπορεί να λέγεται Δίκαιη Μετάβαση για μία Περιφέρεια”, τόνισαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κα Ζεμπιλιάδου σχολίασε και την επένδυση στο Υδρογόνο, υπογραμμίζοντας πως όπως περιγράφεται στο master plan πρόκεται για μια τεχνολογία που ακόμα είναι σε πρώιμο στάδιο: “Καλούμε τον Περιφερειάρχη να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να αφήσει τη μονομερή ενασχόλησή του με κάτι που δεν αποδίδει”.

Τέλος, η επικεφαλής της παράταξης “ΕΛΠΙΔΑ” υποστήριξε πως αντί το σχέδιο να μας οδηγεί στο κέντρο της Ευρώπης μας πάει στα Βαλκάνια. Στις προτάσεις που κατέθεσε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου εκτός από την γενναία χρηματοδότηση για ένα ενισχυμένο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, περιγράφονται και τα μεγάλα έργα υποδομών για την περιοχή όπως οι οδικοί άξονες, ο σιδηρόδρομος και τα αεροδρόμια, τα οποία όπως είπε δεν βρίσκονται σε προτεραιότητα ή δεν αναφέρονται καθόλου στο σχέδιο.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς: Γιατί μπήκε σε LOCKDOWN η ΠΕ Κοζάνης: «Ξεπεράστηκε το όριο των θετικών κρουσμάτων που θέσπισε η ΕΕ – Συνεχής αυξητική τάση-Διασπορά δείχνει η ιχνηλάτηση» – Πόσοι έλεγχοι έγιναν από τον ΕΟΔΥ (VIDEO)

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Τους λόγους για τους οποίους χτύπησε «καμπανάκι» κινδύνου για την περιοχή και τέθηκε σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών ...