Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Γαβρόγλου από την Κοζάνη: «Ακατανόητη» η απόφαση του Υπ. Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων – Τι είπε για το ΠΔΜ (video)

Γαβρόγλου από την Κοζάνη: «Ακατανόητη» η απόφαση του Υπ. Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων – Τι είπε για το ΠΔΜ (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων ανά την ελλάδα, μεταξύ αυτών και στη Δ. Μακεδονία, αναφέρθηκε από τη Κοζάνη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου απάντησε, αρχικά, στον «Π» πως στο πλαίσιο της περιοδείας θα επισκεφθούν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τον Πρύτανη, το Πανεπιστήμιο και τους Αντιπρυτάνεις για να ενημερωθούν σχετικά. Επίσης, τόνισε πως: «Μετά από πολύ επίπονες διαδικασίες καταφέραμε και κάναμε ένα πολύ επίπονο βήμα στη νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστημίων. Ορισμένα από τα νέα τμήματα ήταν να λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο του ’20 γιατί ήθελαν τα πανεπιστήμια και ορθά να προετοιμαστούν για την αρχή. Ορισμένα ήδη λειτουργούν από εφέτος. Αυτά δεν μπορεί να τα πειράξει κανείς. Αυτά που είναι  να λειτουργήσουν από τον επόμενο Οκτώβριο, το υπουργείο με μια ακατανόητη, κατά τη γνώμη μου, απόφαση, προχωρά στην αναστολή τμημάτων στα οποία έχουν ήδη επενδυθεί χρήματα για τα εργαστήριά τους, ανθρώπινο δυναμικό (προκηρύχθηκαν θέσεις), τα παιδιά κάνουν τους προγραμματισμούς τους».

Η δικαιολογία είναι, σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, ότι τα τμήματα έγιναν προεκλογικά και μικροκομματικά, κάτι που δεν ισχύει, αλλά θα εξεταστεί αν θα κάνουν, ωστόσο «η αργή πιστοποίηση σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει αρμοδιότητα νομικά. «Θα πρέπει να σοβαρευτούμε», προσέθεσε ο πρώην υπουργός, λέγοντας πως έκαναν μεγάλο βήμα για το πανεπιστήμιο, αναβαθμίζοντας την πολυτεχνική σχολή στην πόλη, λέγοντας πως είναι από τις πιο «βαριές» πολυτεχνικές. «Μιλάμε για μια αναβάθμιση ενός πανεπιστημίου σε μια περιοχή της πατρίδας μας, που πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναβαθμιστεί», σημείωσε επίσης.

B.Σ. – Ζ.Π.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας