Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Γ. Κασαπίδης: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε 80 εκ. ευρώ από έργα του ΠΕΠ» — Ουδέποτε υπήρξε αναφορά του σταθμό αποσυμπίεσης του Περδίκκα στο πλάνο του ΔΕΣΦΑ. Αυτό λεγόταν προεκλογικά από τον κ. Καρυπίδη, κάτι που δεν είναι αληθές»

Γ. Κασαπίδης: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε 80 εκ. ευρώ από έργα του ΠΕΠ» — Ουδέποτε υπήρξε αναφορά του σταθμό αποσυμπίεσης του Περδίκκα στο πλάνο του ΔΕΣΦΑ. Αυτό λεγόταν προεκλογικά από τον κ. Καρυπίδη, κάτι που δεν είναι αληθές»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ»

Τον κίνδυνο να χάσει η Δυτική Μακεδονία 80 εκατομμύρια ευρώ από έργα και μελέτες, από το ΠΕΠ, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, λέγοντας και πάλι ότι ο κάθετος άξονας Φλώρινας – Πτολεμαΐδας αλλά και η σήραγγα της Κλεισούρας είναι στις προτεραιότητες της νέας περιφερειακής αρχής. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Γιώργου Κασαπίδη για τον σταθμό αποσυμπίεσης του Περδίκκα, πως δεν υπήρχε καν στο πλάνο του ΔΕΣΦΑ, απλά λεγόταν «προεκλογικά» στους δυτικομακεδόνες από την παράταξη Καρυπίδη.

Αναλυτικότερα, σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Επί Παντός» του Top Channel,με προσκεκλημένους την αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κάλι Κυριακίδου και τους περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Λιάση και Γιάννη Στρατάκη, ο Γιώργος Κασαπίδης παρενέβη τηλεφωνικά για να σχολιάσει τα όσα υποστήριξαν οι δυο τελευταίοι για το θέμα του φυσικού αερίου, αλλά και για το έργο κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας.

Ως προς την προτεραιότητα για τον κάθετο άξονα της Φλώρινας, ο περιφερειάρχης απάντησε πως είναι της ίδιας προτεραιότητας με τη Σήραγγα της Κλεισούρας. «Όλα αυτά γίνονται υπό την πίεση ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε πολλά εκατομμύρια ευρώ από το τρέχον ΠΕΠ», είπε ο κ. Κασαπίδης, λέγοντας πως αυτό είναι μια καθημερινή του ανησυχία, προσθέτοντας πως η Δυτική Μακεδονία κινδυνεύει να χάσει μέχρι και 80 εκατομμύρια ευρώ από έργα και μελέτες που δεν υπάρχουν για να ενταχθούν. «Είναι αδιανόητο η περιφέρεια μας να χάσει έστω και ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, λέγοντας πως η περιφερειακή αρχή ….τρέχει να προλάβει να μη χάσει πόρους.

Για το φυσικό αέριο, ο κ. Κασαπίδης είπε πως ουδέποτε υπήρξε αναφορά στον σταθμό αποσυμπίεσης του Περδίκκα στο αρχικό πλάνο, που ήταν και προεκλογικό επιχείρημα της παράταξης Καρυπίδη. «Ούτε καν υπήρχε στο πλάνο του ΔΕΣΦΑ, απλά λεγόταν στους δυτικομακεδόνες κάτι που δεν ήταν αληθές», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Στο Δ.Σ. του ΔΕΣΦΑ εκφράζεται η ανησυχία ως προς την υλοποίηση των υποδομών του ΔΕΔΑ, και με έγγραφο που έχει σταλεί στην περιφερειακή αρχή, προσέθεσε. «Τρέχουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, όμως βρίσκουμε κενά και τα συμπληρώνουμε με καλή διάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Κασαπίδης σχολίασε, δεικτικά, πως μετά τις εξελίξεις με τη ΔΕΣΦΑ και τη ΔΕΔΑ, πως έχουν εκτεθεί αυτοί που τότε μιλούσαν, καταλήγοντας ότι η νέα περιφερειακή αρχή προσπαθεί να μη χαθεί κανένα έργο σε όλους τους τομείς, ώστε να δυναμώσει η Δυτική Μακεδονία.

Δείτε το σχετικό video, από το Kozanimedia, εδώ:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1269 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 9 κρούσματα της Εορδαίας που δόθηκαν στη ...