Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σχολικά κείμενα > 5ο Γυμνάσιο > Γ’ Γυμνασίου: Το χρονικό της εκδρομής – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Γ’ Γυμνασίου: Το χρονικό της εκδρομής – Aπό την εφημερίδα του 5ου Γυμνασίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


1η μέρα

Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και ώρα 6:30 π.μ, ξεκίνησε η δικιά μας τετραήμερη περιπέτεια. Ήταν αχάραγα όταν ξεκινήσαμε και όλοι μοιραζόμασταν την ίδια λαχτάρα για το άγνωστο! Μερικοί νύσταζαν, άλλοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν από την υπερένταση, μα όλοι, μικροί και μεγάλοι, είχαμε τον ίδιο ενθουσιασμό!
Αρχικά κάναμε μια στάση για εκκλησιασμό και, αφού διανύσαμε πολλά χιλιόμετρα καθηλωμένοι σε μια άβολη θέση λεωφορείου, φτάσαμε στην υπέροχη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Πήραμε το μεσημεριανό μας στην Πάτρα και χορτάτοι κατευθυνθήκαμε προς στο Ναύπλιο. Τα βλέμματα όλων ήταν κολλημένα στο παράθυρο προσπαθώντας να αποτυπώσουν εικόνες μαγευτικών τοπίων. Επισκεφθήκαμε το Παλαμήδι και, αφού είδαμε την ιστορική «Φυλακή του Κολοκοτρώνη» και γεμίσαμε τα κινητά μας από φωτογραφίες, θεωρήσαμε πως λίγη ώρα ξεκούρασης στο ξενοδοχείο ήταν απαραίτητη. Η πρώτη μέρα της εκδρομής μας τελείωσε με μια νυχτερινή βόλτα στο κέντρο του Ναυπλίου με θέα το φωτισμένο κάστρο!

2η μέρα

Ο ήχος του ξυπνητηριού στις 7:30 μαρτυρούσε μια κουραστική μέρα αλλά συγχρόνως και ανεπανάληπτη! Το πρώτο μας μέλημα ήταν η επίσκεψη στις γραφικές Σπέτσες, όπου περάσαμε και ένα μεγάλο μέρος της μέρας μας. Φτάνοντας στο νησί όλοι μαγευτήκαμε από την ομορφιά του και από τα γραφικά του σοκάκια! Πρέπει όμως να ομολογήσουμε πως το σπίτι της Μουμπουλίνας ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις! Από κάθε γωνιά αναδύονταν εικόνες εκείνης της εποχής και φυσικά με την βοήθεια τον καταπληκτικών ξεναγών καταφέραμε να εγκλιματιστούμε και να καταλάβουμε σημαντικά πράγματα για το έργο και την ζωή της μεγάλης αυτής ηρωίδας. Μετά την μοναδική εμπειρία στο νησί των Σπετσών, πήγαμε στην αρχαία Επίδαυρο, στην οποία η ακουστική του θεάτρου προξένησε τις απορίες και τον ενθουσιασμό των μαθητών. Ο δρόμος προς την Αθήνα ήταν αρκετός αλλά μια στάση στον ισθμό της Κορίνθου μας έδωσε την ψευδαίσθηση ότι ήταν μικρότερος. Έπειτα φτάσαμε στην Αθήνα και, αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, ετοιμαστήκαμε για την βραδινή μας έξοδο. Χορός, τραγούδι και χαμόγελα αποτέλεσαν πρωταγωνιστές τις βραδιάς, μιας βραδιάς που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα!

3η μέρα

Τρίτη μέρα και ο ενθουσιασμός μεγαλώνει! Η περιήγησή μας στο Σύνταγμα, στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι καθώς και η επίσκεψη μας στην ακρόπολη αποτέλεσαν τα highlight της μέρας! Επίσης τα ψώνια και το φαγητό στο Μall ήταν για όλους μας απολαυστικά!

4η μέρα

Η τέταρτη και τελευταία μέρα της εκδρομής μας αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αφού είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στο Αττικό Πάρκο ζώα που σίγουρα δεν συναντάμε στην καθημερινότητά μας, όπως ζέβρες, λιοντάρια, ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις! Εδώ πρέπει να προσθέσω ότι το ενδιαφέρον όλων τράβηξε το show με τα αξιαγάπητα δελφίνια! Τέλος επισκεφθήκαμε το μουσείο της Ακρόπολης, του οποίου η αρχιτεκτονική και τα εκθέματα μας άφησαν στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό! Και έτσι, έχοντας αποκομίσει σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες, πήραμε γεμάτοι ευχαρίστηση τον δρόμο της επιστροφής!

Δεληγιάννη Ειρήνη Γ1

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την εφημερίδα εδώ…   

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team