Επίθεση στην κυβέρνηση για τον «Κλεισθένη» εξαπέλυσε ο Γιώργος Δακής, υποστηρίζοντας ότι ο ψηφισθείς νόμος οδηγεί σε πλήρη αποσάρθρωση και διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την κατηγόρησε ότι «μετά την οικονομία καταστρέφει και τους θεσμούς». Κατήγγειλε μάλιστα ότι αν και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, κατέθεσε συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση για μετατροπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διοίκηση και Διακυβέρνηση, εν τούτοις η κυβέρνηση αγνόησε την πρόταση.
Ο πρώην περιφερειάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, σχολιάζοντας τον «Κλεισθένη» σημείωσε: «Δυστυχώς είναι ένα μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας της κοινωνίας αποσαρθρώνεται με αυτή τη ρύθμιση. Αυτά τα οποία ψηφίστηκαν οδηγούν σε διάλυση. Οι θεσμικοί φορείς και τα επίπεδα διακυβέρνησης της πατρίδας μας δεν είναι πολιτιστικοί σύλλογοι, ούτε φορείς και φόρουμ σκέψεων και ιδεών. Έχουνε θεσμικό ρόλο να δίνουν διοίκηση και διακυβέρνηση στον τόπο, να επιλύονται τα προβλήματα της κοινωνίας και να προχωράμε πιο ψηλά και πιο μπροστά. Αυτό το οποίο έχει ψηφιστεί οδηγεί σε απόλυτη διάλυση. Και βέβαια προφανέστατα αυτό δεν έχει καμία σχέση με θέματα συνεργασίας, συναίνεσης, σύνδεσης, δημοκρατικής ευαισθησίας. Δεν έχει να κάνει με τίποτα απ’ αυτά. Οδηγούνται τα πράγματα σε ένα τραγικό επίπεδο.
Και βέβαια θέλω να τονίσω ειδικά για τις Περιφέρειες, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ως δ.σ. και μετά από δύο συνέδρια, καταθέσαμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, κοστολογημένο με σαφείς προτάσεις για να μετεξελιχθεί από Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε Περιφερειακή Διοίκηση, σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, όπως είναι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο διάλογος ο οποίος δεν έγινε με την κυβέρνηση δεν οδήγησε πουθενά. Προφανώς οι προτάσεις που κατατέθηκαν από όλους όσοι υπηρετούν και διακονούν τον θεσμό, δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη. Είναι πραγματικά κρίμα για τον τόπο μας, για την κοινωνία μας, για την πατρίδα μας».
Τέλος, ο Γ. Δακής, πρόσθεσε: «Η χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία της πατρίδας μας, μετά την απόλυτη διάλυση της οικονομίας καταστρέφει και τους θεσμούς. Κι’ αυτό θέλει να οδηγήσει τον τόπο σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε».