Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Φωτοβολταϊκά «Μάνα Νερού»- Σύσταση 11μελούς επιτροπής για συζητήσεις με την εταιρεία- Νομικές ενέργειες ετοιμάζει ο Δήμος Σερβίων- Προειδοποίηση για διαφυγόντα κέρδη 15εκ. ευρώ ετησίως από την KIEFER

Φωτοβολταϊκά «Μάνα Νερού»- Σύσταση 11μελούς επιτροπής για συζητήσεις με την εταιρεία- Νομικές ενέργειες ετοιμάζει ο Δήμος Σερβίων- Προειδοποίηση για διαφυγόντα κέρδη 15εκ. ευρώ ετησίως από την KIEFER

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την απόφαση να συσταθεί μια επιτροπή η οποία θα κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία KIEFER, προκειμένου να βρεθεί κοινή τομή σχετικά με το αναπτυσσόμενο έργο Φωτοβολταϊκών στη θέση «Μάνα Νερού» στη Μεσσιανή, έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων.

Μετά από 6 ώρες συνεδρίασης οι παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμφώνησαν στη σύσταση 11μελούς επιτροπής με τη συμμετοχή του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Χρήστου Ποντίκη, των επικεφαλής των παρατάξεων, του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Ζάκη, καθώς και των Προέδρων Μεσσιανής, Βαθυλλάκου, Ροδίτη και Λευκάρων, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε αυτή άλλοι δύο(2) κάτοικοι της Μεσσιανής.

Η επιτροπή έχει το ρόλο να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εταιρεία, ώστε να αναζητήσει ανταποδοτικά και κώδικες καλής συνύπαρξης μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και συμβιβαστικών λύσεων «χωρίς να υπάρξει κακοποίηση του περιβάλλοντος», όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Χρήστος Ελευθερίου.

Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να υπάρξει αναστολή των εργασιών από την εταιρεία, ως συμβολική κίνηση καλής πρόθεσης εν όψει των διαπραγματεύσεων, ενώ θα δοθεί εντολή στους δικηγόρους του Δήμου Σερβίων να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η θέση του Δήμου εφόσον αποφασιστούν νομικές ενέργειες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Χρήστος Πετρόχειλος, Γενικός Διευθυντής της KIEFER, ο οποίος παρουσίασε το έργο στη θέση «Μάνα Νερού», ενώ απάντησε στα όσα είχαν προαναφέρει οι δικηγόροι του Δήμου Σερβίων περί προσφυγών, προειδοποιώντας πως η εταιρεία θα διασφαλίσει όλα τα νόμιμα συμφέροντά της ζητώντας ενδεχομένως διαφυγόντα κέρδη τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και 15εκ. ετησίως.

Λίγο νωρίτερα οι δικηγόροι Αχιλλέας Καγιόγλου και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ανέφεραν πως θα γίνει προσπάθεια ακύρωσης των 136 διοικητικών πράξεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Στα δικαστήρια η Ακρινή- Ανοιχτό μέτωπο με πολιτεία και ΔΕΗ για τη μη τήρηση του νόμου της μετεγκατάστασης- Η σκέψη για προσφυγή σε Ευρωπαϊκά δικαστήρια

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αποφασισμένοι να κινηθούν δικαστικά κατά της πολιτείας και της ΔΕΗ, για τη μη εφαρμογή του νόμου της μετεγκατάστασης, ...