Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Φιλική παρέα δροσίζεται στα νερά του ποταμού της Κοινότητας Περδίκα το 1955 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 28/08/2019

Φιλική παρέα δροσίζεται στα νερά του ποταμού της Κοινότητας Περδίκα το 1955 – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 28/08/2019

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 Όχι, φίλες και φίλοι, τα αίτια που οδήγησαν τη φιλική μας παρέα, στην όμορφη Κοινότητα του Περδίκα, δεν ήταν  τα δροσιστικά νερά του ποταμού, αλλά, η μεγάλη Γιορτή της  “Αναλήψεως ” και του Εορτάζοντα ομώνυμου Ναού της Κοινότητας Περδίκα.

Έτσι, η καλή μας φιλική ομήγυρης, αφού παρακολούθησε, με μεγάλη ευλάβεια και θρησκευτικό συναίσθημα το τελετουργικό της Θείας Μυσταγωγίας, στον Εορτάζοντα ομώνυμο  Ναό, θεώρησε Εθνικό της  χρέος να επισκεφθεί και το ηρώο της Κοινότητας για να αποθέσει λίγα λουλούδια τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς νεκρούς, απελευθερωτές της Μακεδονίας μας, που πότισαν με το αίμα τους τη δική μας Ελευθερία.

Όμως, στη ζέστα  και στην κούραση του οδοιπορικού τους, τα νερά του ποταμού, Περδίκα Σουλού, ήταν πρόκληση και πρόσκληση για λίγη δροσιά, που έγινε αποδεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση, από μικρούς και μεγάλους της παρέας, όπως, τουλάχιστον, αποκαλύπτει η Φώτο μας Νο 3.                                                                                                                                                                 

Η συνέχεια δόθηκε σε κέντρο διασκέδασης του χωριού, όπως μαρτυρεί η παρουσία του ακορντεόν της παρέας.

Την παρέα αποτελούν: Σειρά 1η: Η Αλεξάνδρα Μαυριά, οι αδελφές Αθηνούλα και Σούλα Σιόλιου, η Πολυξένη Πολίτα, η Γιαννούλα Μουρατίδου, η Μαρίκα Άψη, η Φανή Μουρατίδου και η Νίκη Σιόλιου με το χαμόγελο.

Σειρά 2η: Το ζεύγος, Πολυχρόνης (Πόνης) και Δάφνη Κουλίτσα, η Σαρίδου Ευθυμία (Νίτσα) με το ακορντεόν της, η Βασιλικούλα Μουρατίδου και η Ευτυχία Μουρατίδου, ενώ στο βάθος διακρίνονται και μερικοί αλεξιπτωτιστές του φακού.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι μουσικές επιλογές του e-ptolemeos.gr – Daniela Soledade – Você (2021)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Ερχεται το τέλος της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους -Ανοίγει ο δρόμος για διευκολύνσεις στους ...