Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Ευρωβουλευτής ΝΔ Μαρία Σπυράκη προς Επίτροπο Ενέργειας K. Simson: «Μην πυροβολούμε τα πόδια μας! Το φυσικό αέριο είναι το μεταβατικό καύσιμο»

Ευρωβουλευτής ΝΔ Μαρία Σπυράκη προς Επίτροπο Ενέργειας K. Simson: «Μην πυροβολούμε τα πόδια μας! Το φυσικό αέριο είναι το μεταβατικό καύσιμο»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Να παραμείνουν ως Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI)  οι αγωγοί East Med και IGB,ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη και η αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα. Τι απάντησε η Επίτροπος.

Υπέρ της έγκρισης   του 4ου καταλόγου των  χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ Έργων  Κοινού Ενδιαφέροντος στον οποίο περιλαμβάνονται  οι αγωγοί East Med και IGB,ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στην Αλεξανδρούπολη και η αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα τάχθηκε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.  Απευθυνόμενη στην Επίτροπο Ενέργειας Κάρντι Σίμπσον τόνισε με έμφαση πως « το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο μετάβασης» σε ενέργεια χωρίς άνθρακα και ζήτησε στήριξη της Ελλάδος ώστε να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές που θα εξασφαλίσουν επάρκεια  προμηθειών για την απαραίτητη ενέργεια.

«Μην πυροβολούμε σήμερα τα πόδια μας!», «να μην στερήσουμε από τις χώρες που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες να προχωρήσουν στην μετάβαση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!» επισήμανε απευθυνόμενη στην Επίτροπο η Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με την Ευρωβουλευτή τα τέσσερα έργα που  έχουν σημασία για την Ελλάδα καθ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων  στην 4η λίστα Projects of Common Interest , «είναι όλα έργα μετάβασης και σημαντικής γεωπολιτικής σημασίας». Καλύπτουν δε πρόσθεσε «την ασφάλεια του εφοδιασμού στην Ελλάδα και είναι απαραίτητο να γίνουν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στον δρόμο προς την απολιγνιτοποίηση.»Η κ. Σπυράκη τόνισε ακόμα ότι σημασία έχει οι υποδομές αυτές να χρησιμοποιηθούν και για υδρογόνο και για πράσινο φυσικό αέριο στην επόμενη φάση .

Στην απάντησή της η Επίτροπος Ενέργειας, αφού προανήγγειλε ότι σε 2 χρόνια και αφού αναθεωρηθούν τα κριτήρια  θα δημιουργηθεί μια νέα 5η λίστα Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος, επισήμανε ότι θα εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια αειφορίας για όλα τα έργα συμπεριλαμβανομένων και των υποψηφίων έργων αερίου. Κατέληξε δε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  θα έχει ισχυρότερο λόγο στην διαδικασία επιλογής έργων από ότι οι προκατοχοί του.​

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team