Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Εξέτασαν δωρεάν παιδιά οι “Γιατροί του Κόσμου”

Εξέτασαν δωρεάν παιδιά οι “Γιατροί του Κόσμου”

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στην πόλη της Πτολεμαΐδας βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο οι “Γιατροί του Κόσμου”  με την κινητή Παιδο-οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που αποτελεί χορηγία της εταιρείας Vodafone προς την οργάνωση, και εξέτασαν δεκάδες παιδιά που προσήλθαν με τους γονείς τους για προληπτικό έλεγχο στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Εορδαίας, στο Πολύκεντρο Πτολεμαΐδας, όπου στρατοπέδευσε η κινητή μονάδα.

???????????????????????????????

Την χαρά της που η κινητή μονάδα των “Γιατρών του Κόσμου” έδωσε την ευκαιρία να γίνει προληπτικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους, εξέφρασε η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Παιδίατρος Μίνα Προβατά.

???????????????????????????????

Δήλωσε ότι στην εξόρμηση αυτή των Γιατρών του Κόσμου στην περιοχή μας συμμετείχαν ένα παιδο-οδοντίατρος και δύο παιδίατροι και πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τη Vodafone σε συνεργασία με τους “Γιατρούς του Κόσμου”. «Κάνουμε μια δωρεάν πρόληψη παιδο-οντιατρική για φροντίδα και αγωγή υγείας και παιδιατρική, διαγνωστικό έλεγχο αλλά και εμβολιασμούς», είπε. Επισήμανε ότι συνήθως προτιμώνται τα ανασφάλιστα παιδιά ή παιδιά που για κοινωνικούς λόγους δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζονται όσα παιδιά προσέρχονται στην κινητή μονάδα.»

Αναφερόμενη ειδικότερα στο πρόγραμμα αυτό είπε ότι, από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά έχουν εξεταστεί συνολικά 57.000 παιδιά.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη