Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > Εξαιρετικές Φυσιογνωμίες του Παρελθόντος – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 04/03/2020

Εξαιρετικές Φυσιογνωμίες του Παρελθόντος – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 04/03/2020

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Είναι ολίγοι, δυστυχώς, οι γνήσιοι εκπρόσωποι των λαϊκών μαζών, εκείνοι, που προβάλλονται απ” αυτόν τον
ίδιο λαό, όχι χάρις εις τίτλους και περγαμηνάς, άλλα μόνο χάρις εις μία σπάνια και πολύτιμη ιδιότητα των, εκείνην, που τούς επιβάλλει ως την κατ’ εξοχή δυνατή συνισταμένη των λαϊκών δυνάμεων και των λαϊκών παλμών.

Ό Ιατρός κ. Χαράλαμπος Άκριβόπουλος είναι από τούς ολίγους των αρχών του είδους αυτού.

Καταγόμενος από την ηρωική Σάντα τής Τραπεζούντας, γεννήθηκε και τράφηκε σε Ρωσικές Γυμνασιακές  και Στρατιωτικές Σχολές του Καυκάσου και έλαβε  μέρος εις τον Ευρωπαϊκό πόλεμο, όπου,  πολέμησε κατά πατροπαράδοτο προτίμηση  εναντίον των Τούρκων με αυταπάρνηση και γενναιότητα, ώστε, νεότατος να τιμηθεί με επτά παρασήμων ανδρείας  και να φτάσει μέχρι το βαθμό του λοχαγού στο ρωσικό στρατό..

Μετά την κατάπαυση των εξωτερικών αγώνων, απέφυγε την ανάμιξη του εις τον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό
σε ξένη χώρα και γράφτηκε  φοιτητής τής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο τής Τιφλίδας και από  εκεί δια  μέσου ταλαιπωριών και περιπετειών έφτασε στην εκ παραδόσεων λατρευτή μας Ελλάδα, όπου  και τελείωσε τις Πανεπιστημιακές του σπουδές με το  πτυχίο του  Ιατρού.

Τρις φορές διορίστηκε και τρις και τρις φορές παύτηκε  ως δημόσιος υπάλληλος λόγω των σφοδρών δημοσιογραφικών αγώνων του κατά τής υπηρεσιακής ατασθαλίας εις βάρος του προσφυγικού κόσμου τής περιφερείας μας. Ή αφιλοκέρδεια και το ειλικρινές ενδιαφέρον του  για την αναδημιουργία ενός αδικημένου κόσμου, παρέσυρε αυτόν πολύ πέραν των υπό τής επιστήμης του διαγραφόμενων ορίων και σήμερον ο κ. Άκριβόπουλος δεν είναι μόνο ο Ιατρός. αλλά και ό λαϊκός αντιπρόσωπος, εις την μορφήν τού όποιου συγκεντρούνται όλοι οι παλμοί και όλες οι ζωτικές ανάγκες ενός ολοκλήρου κόσμου

Οι ενθουσιώδεις προεκλογικοί του λόγοι, ή δραστήρια κίνησης του απ’ άκρο εις άκρο τής περιφέρειας μας, μέχρι τής παραμεθορίου κατά τις Προεδρικές εκλογές, ό λαϊκός συναγερμός περί τις κάλπες, ή πανηγυρική νίκη κατά τις εκλογές αυτές εν ΙΙορροίοις, όλα αυτά ομιλούν επαρκώς για την έκτακτη δραστηριότητα του, αλλά και για την ασυνήθη Δημοτικότητα του στο λαό.

Ή κωμόπολης μας, σπουδαίο εμπορικόν κέντρον πλούσιας περιφέρειας στις προσπάθειες του οφείλει την απόκτηση,  πλατείας, ταχυδρομείου και τηλεγραφείου.

Την πλατείαν αυτή που παραχωρήθηκε με την κοινή συνδρομή των υπουργών κ.κ. Σταμούλη και Φιλάνδρου, καθώς και τού πρώην Γενικού Διοικητή Μακεδονίας κ. Παναγιωτόπουλου, την ονομάσαμε « Πλατεία Πάγκαλου* , με πρόταση του εις Αθήνας αναχωρήσαντος  για σπουδαίες  Κοινοτικές υποθέσεις προτροπή τού εις «Αθήνας αναχωρήσαντος, για σπουδαίας κοινοτικός υποθέσεις ο δημοφιλής  Ιατρός μας. δημοφιλούς ιατρού μας.

Γνωρίζουμε, ότι προσκρούομαι στη γνωστή μας μετριοφροσύνη  τού κ. Άκριβόπουλου, αλλά,                                           Γνωρίζουμε επίσης ότι  εκτελούμε κοινωνική ύποχρέωσιν. εκδηλούντες Δημόσια τα προς αυτόν λαϊκά αισθήματα, συνεπώς και την ελπίδα που στηρίζει αυτόν μια ολόκληρη Περιφέρεια..

ΦΗΜΗ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Βρύση μου, νυφοστόλιστη… του Παναγιώτη Μωυσιάδη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Βρύση μου, νυφοστόλιστη… του Παναγιώτη Μωυσιάδη Σηκώθηκα κι αντίκρισα τη χιονισμένη βρύση, τη βρύση, τη μονάκριβη, τη γλυκοθωριασμένη… ...