Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Εξαδάκτυλος στον VivaGR: «Να δοθεί προτεραιότητα στην ΠΕ Κοζάνης στον εμβολιασμό- Θα το θέσω στην Επιτροπή» – Τι είπε για λιανεμπόριο, σχολεία στην περιοχή

Εξαδάκτυλος στον VivaGR: «Να δοθεί προτεραιότητα στην ΠΕ Κοζάνης στον εμβολιασμό- Θα το θέσω στην Επιτροπή» – Τι είπε για λιανεμπόριο, σχολεία στην περιοχή

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email




subscribe!





Για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή και τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστεί, μίλησε άλλων στον VivaGR ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να δοθεί προτεραιότητα στην ΠΕ Κοζάνης στον εμβολιασμό, λέγοντας πως θα το θέσει σαν ιδέα.

Αναφορικά με το τι φταίει, η απάντησή του ήταν:  «Δεν υπάρχει σαφής απάντηση τι φταίει, μας προβληματίζει αλλά απάντηση για το ποια είναι η αιτία του προβλήματος δεν υπάρχει».

Και προσέθεσε πως «δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την αναχαίτιση της πανδημίας, ενδεχομένως να έπρεπε να ενταθούν οι εμβολιασμοί, αυτό είναι θέμα της επιτροπής. Αλλά το να τηρούνται τα μέτρα είναι σημαντικό».

Αναφορικά με το τι φταίει και αυξάνονται τα κρούσματα στην περιοχή, ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε πως: «Θα έπρεπε να μελετηθεί τι φταίει, αν φταίει κάποιος επιδημιολογικός παράγοντας, ή αν δεν τηρούνται τα μέτρα. Η πανδημία αναζωπυρώνεται στην περιοχή από πέρυσι».

Για το λιανεμπόριο, είπε ότι υπάρχει πολύ στενή παρακολούθηση της περιοχής, λέγοντας πως πρόθεση είναι με την πρώτη ευκαιρία να επιτραπεί το λιανεμπόριο και να υπάρχει εισόδημα στην περιοχή.

Σημείωσε πως την Τετάρτη θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ τόνισε πως ο ίδιος θα θέσει σαν ιδέα να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς στην ΠΕ Κοζάνης.

Είπε, επίσης, ότι όσοι νόσησαν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ενώ ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε πως ο κόσμος θα πρέπει να πηγαίνουν και να εμβολιάζονται, ο κίνδυνος των θρομβώσεων είναι πολύ μικρός και δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι εμβολιασμοί, μιας και οι κίνδυνοι από την ασθένεια είναι μεγαλύτεροι.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στην περιοχή, απάντησε πως αντιλαμβάνεται την αντίφαση, αναφορικά και σε σχέση με το λιανεμπόριο, ζητώντας να τηρούνται τα μέτρα, να γίνονται τα τεστ και να γίνονται ιχνηλατήσεις ώστε να περιοριστούν, λέγοντας, επίσης, ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε λίγες ημέρες.

Τέλος, είπε ότι ανάσα θα πάρει η χώρα όταν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος των πολιτών, κατά τον Ιούνιο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Προς τον «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ» του ΤΕΝΙΣ οδεύει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας ! (της Κούλας Πουλασιχίδου)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με πάρα πολλές συμμετοχές από όλη την Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤΕΝΙΣ, το διάστημα 12 με ...