Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έτοιμοι οι κρεοπώλες Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για το Πασχαλινό τραπέζι – Που θα κυμανθούν οι τιμές στα αμνοερίφια (video)

Έτοιμοι οι κρεοπώλες Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για το Πασχαλινό τραπέζι – Που θα κυμανθούν οι τιμές στα αμνοερίφια (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Έτοιμοι είναι οι κρεοπώλες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας προκειμένου να προμηθεύσουν το αγοραστικό κοινό με ντόπια κρέατα για το Πασχαλινό τραπέζι. Η κίνηση έχει ξεκινήσει δειλά – δειλά ήδη και τα κρεοπωλεία έχουν εφοδιαστεί με ντόπια, ποιοτικά κρέατα, καλώντας τον κόσμο να εμπιστευτεί τους παραδοσιακούς κρεοπώλες και να τους εμπιστεύεται, σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, τόσο στην αγορά της Κοζάνης, όσο και της Πτολεμαΐδας, οι τιμές για τα αμνοερίφια θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «e-ptolemeos.g» ο Ευάγγελος Κοντάκας από το Κρεοπωλείο «Λουκάς» στην Πτολεμαΐδα, η κίνηση για την Πασχαλινή αγορά θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Τετάρτη και αναμένεται να κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο. Ο κόσμος επιλέγει, κατά κύριο λόγο, αρνάκι και κατσικάκι, όπως και κοκορέτσι, γαρδουμπάκια αλλά και πανσέτες.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, αυτές κυμαίνονται στα 8.50 ευρώ το αρνί και στα 9 ευρώ το κιλό το κατσίκι. Επίσης, ο ίδιος τονίζει πως όλα τα κρέατα που προμηθεύουν τα κρεοπωλεία της περιοχής είναι ελληνικά, τοπικά και ντόπια. «Συμβουλεύουμε τον κόσμο να προτιμήσει την τοπική αγορά, να προτιμήσει τα καταστήματα των κρεοπωλών γιατί πηγαίνουμε «χέρι – χέρι»», σημείωσε με νόημα, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα.

Επίσης, από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Κοζάνης Θωμάς Γκιάτας τόνισε σε δηλώσεις του στο «e-ptolemeos.gr», πως η πασχαλινή κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι παραγγελίες του κοινού για το Πάσχα, με τον ίδιο να εκτιμάει πως όλα θα πάνε καλά. Σε σχέση με πέρυσι οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα και μπορεί να βρει κανείς αρνάκι και κατσικάκι με 8.80 ευρώ το κιλό. Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να εμπιστεύεται τα ντόπια κρεοπωλεία και όχι τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γιατί δίνουν κρέατα που δεν είναι ντόπια και η τιμή τους δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα. «Είναι προτιμότερο να φάμε αρνάκι και όχι να μας φάει ο λύκος», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, τόνισε πως σε σχέση με πέρυσι η αγορά κινείται σε καλά επίπεδα και αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

(το video του Γιώργου Τριανταφύλλου)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη