Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Έτοιμοι για μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι – Πανελλαδική συγκέντρωση στη Λάρισα την Κυριακή

Έτοιμοι για μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι – Πανελλαδική συγκέντρωση στη Λάρισα την Κυριακή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Συμβολική διαμαρτυρία χθες και στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης

 

Έτοιμες να ριχτούν στη μάχη και να κλείσουν ακόμη και δρόμους δηλώνουν οι Πανελλαδικές Ενώσεις των Αγροτών και Κτηνοτρόφων καθώς την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν, αγρότες και κτηνοτρόφοι απ” άκρη σ” άκρη της Ελλάδας συναντώνται για να αποφασίσουν για κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στα φορολογικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του νέου μνημονίου.

IMG_0649

Και στην Κοζάνη χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι των Ενώσεων Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Π.Ε. Κοζάνης και της ΠΑΣΥ Π.Ε. Κοζάνης σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν έξω από τη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επερχόμενη φορο-επιδρομή όπως χαρακτήρισαν τα νέα μέτρα.

egres avraam

Το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και μέλος της Τοπικής Γραμματείας Κοζάνης Αβραάμ Εγρές, σε δηλώσεις του κάλεσε σε γενικό συναγερμό όπως είπε αγρότες και κτηνοτρόφους, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ ενημέρωσε και για την πανελλαδική συγκέντρωση της Κυριακής:
«Τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση αυτή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μέσω των μνημονίων και ειδικά μέσω του 3ου μνημονίου -και αφορούν σε αγρότες και κτηνοτρόφους -δεν πρέπει να περάσουν. Πρέπει να σημάνει γενικός συναγερμός.  Σήμερα, στην Κοζάνη, προβαίνουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Κοζάνης, ενώ θα ακολουθήσει πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Λάρισα για παραπέρα κλιμάκωση αγώνων. Είναι ανάγκη σήμερα, όχι αύριο, για να μην πω χθες, ο ξεσηκωμός να είναι παναγροτικός, να αφορά όλη τη μικρομεσαία αγροτιά γιατί καταστρέφεται, δεν μπορεί να επιβιώσει».

Τα φορολογικά μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Εγρέ, είναι η αιχμή των κινητοποιήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς του στο γεγονός πως «μερικοί για να συκοφαντήσουν το κίνημα λένε ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν, δεν φορολογούνται. Η ΠΑΣΥ λέει να πληρώνουν. Ποιοι όμως να πληρώνουν όποιος; Ο αγρότης που έχει εισόδημα 50-100 χιλ. Ε να πληρώσει κλιμακωτά το φόρο που του αναλογεί. Να πληρώσουν οι μεγαλοκτηνοτρόφοι και οι μεγαλοαγρότες, όχι οι μικροί που προσπαθούν να επιβιώσουν. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι πρέπει να στηρίξουμε τη μικρομεσαία αγροτιά στην ύπαιθρο και το χωριό για να σταθεί στα πόδια της…».

Μάλιστα, ο κ. Εγρές απηύθυνε έκκληση στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας, του Αμυνταίου-Αντιγόνου, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς, να συμμετέχουν στη συνάντηση της Λάρισας για να συναποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

topalidis xaralampos

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου των Κτηνοτρόφων Π.Ε. Κοζάνης Χαράλαμπου Τοπαλίδη, που έθεσε ως νούμερο ένα ζητήματα για τον κλάδο το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Αυτό που επείγει όμως πέραν των παραπάνω σύμφωνα με τον κ. Τοπαλίδη είναι να εκδοθούν άμεσα οι άδειες ποιμνιοστασίου και βοσκοτόπων: «Είναι πολλά τα προβλήματα και πρέπει από την κυβέρνηση οπωσδήποτε να λυθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Αν δεν λυθούν αυτά η Ελλάδα σβήνει. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δει τα θέματα της κτηνοτροφίας και της αγροτιάς. Αν σταματήσουν οι κλάδοι μας η Ελλάδα θα πεινάσει, θα μείνει χωρίς φαγητό… Χωρίς ρεύμα επιβιώνουμε χωρίς φαγητό όχι… Πρέπει να δει τα αιτήματά μας και μας καταλάβει, εκτός αν κάθεται στο Κολωνάκι και δεν μπορεί να καταλάβει τι λέμε…», τα λόγια του κ. Τοπαλίδη.

ktinotrofos

Χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια απόγνωσης ενός κτηνοτρόφου της Π.Ε. Κοζάνης που περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο: «Η Ν.Δ. μας έκοψε τα πόδια, το ΠΑΣΟΚ τα χέρια και ο ΣΥΡΙΖΑ το κεφάλι…. τώρα μένουν σωριασμένα τα σώματά μας.

Ο πατέρας μου είναι 97 χρονών πολέμησε στην Αλβανία και η σύνταξή του έπεσε στα 142 Ε και προχθές του έκοψαν άλλα 12 Ε. Από εμάς τους κτηνοτρόφους θα σωθούνε; Εμάς χτυπάνε. Γιατί δεν χτυπάνε τους πλούσιους, το κεφάλαιο; Είμαι Έλληνας, ναι να πληρώσω, αλλά με 7.500 εισόδημα τί να πληρώσω; Προχθές ήρθε σημείωμα της Εφορίας στον γιό μου να πληρώσει 1.200 Ε στα 7.500 Ε ακαθάριστα. Από εμάς θα σωθούνε;», τα λόγια του.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team