Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Ερωτηματικό για το άνοιγμα των σχολείων σε Κοζάνη, Εορδαία, Βόιο – Τι δήλωσε σχετικά η Υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Ερωτηματικό για το άνοιγμα των σχολείων σε Κοζάνη, Εορδαία, Βόιο – Τι δήλωσε σχετικά η Υφ. Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ερωτηματικό παραμένει το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις τρεις περιοχές του Ν. Κοζάνης, όπου παραμένουν σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Οι δήμοι Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου βρίσκονται σε σκληρό Lockdown, μετά και τη νέα παράταση, μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ημέρα όπου έχει οριστεί το άνοιγμα των σχολείων.

Ερωτηθείς σχετικά για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η υφυπουργός Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, απάντησε πως όσο οι περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, βρίσκονται σε σκληρό lockdown, καμία τέτοια δομή δε θα λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικά, η δήλωσή της ήταν: «Σε όσους δήμους, είτε είναι στη Βόρεια Ελλάδα, είτε είναι στην Κοζάνη, είτε είναι εδώ πέρα στην Αττική, σε όσους δήμους είναι σε σκληρό lockdown, αυτοί οι δήμοι, καμία τέτοιου είδους δομή δεν θα λειτουργήσει. Μέχρις ότου βγουν από το σκληρό Lockdown».

Οι τρεις δήμοι του νομού βρίσκονται σε lockdown μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί, χωρίς να είναι γνωστό αν θα δοθεί κάποια παράταση ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας θα συμμετάσχει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων στη χώρα, οπότε πιθανώς να υπάρξει κάποια νεώτερη πληροφόρηση σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 θα συνεδριάσει για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, την Κυριακή, όπως ανέφερε η τελευταία ανακοίνωσή της.

δείτε εδώ το video με όλες τις δηλώσεις της υφυπουργού

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας: Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Με το άρθρο 4 παράγρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του ...