Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Επιτυχημένη η ημερίδα «Παχυσαρκία και Σωστή Διατροφή» στο Δημοτικό σχολείο Λεβαίας

Επιτυχημένη η ημερίδα «Παχυσαρκία και Σωστή Διατροφή» στο Δημοτικό σχολείο Λεβαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Μορφωτικού συλλόγου Λεβαίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Αμυνταίου, την Τετάρτη 7/3, ημερίδα με θέμα »Παχυσαρκία και Σωστή Διατροφή».

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα δημόσιας υγείας και το ποσοστό εμφάνισής της αυξάνεται παγκοσμίως με ταχύτατο ρυθμό, προσεγγίζοντας τις διαστάσεις επιδημίας, Τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν διπλασιαστεί μεταξύ των ενηλίκων τα τελευταία 20 χρόνια και τριπλασιαστεί στα παιδιά μέσα με μία μόνο γενιά.

Ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η έγκριτη διατροφολόγος – διαιτολόγος, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Medi Renatus, κυρία Εύα Καφετζή, η οποία παρουσίασε τρόπους με τους οποίους τα παιδιά θα προστατευτούν από την παχυσαρκία και έδωσε συμβουλές για σωστή διαστροφή, με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων.

Η κ. Καφετζή μεταξύ άλλων τόνισε ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία, αλλά και για τη σωστή πνευματική και σωματική ανάπτυξη.

Επισήμανε ότι η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας επιτυγχάνεται με την ελάττωση και τη διατήρηση ενός χαμηλότερου σωματικού βάρους, που συμβάλλει στη ποιότητα ζωής.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η αγάπη και η θέληση θα αποτελέσουν τις κινητήριες δυνάμεις απέναντι στην παιδική παχυσαρκία και θα  εξασφαλίσουν ευεξία και υγεία.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team