Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: «Παραλήρημα» του κατηγορουμένου κατά την απολογία του: «Έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί η δική τους; – Θα πήγαινα στην περιφέρεια και στα δικαστήρια αν η Εφορία ήταν κλειστή» – Επίθεση και στην ΠτΔ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ: «Παραλήρημα» του κατηγορουμένου κατά την απολογία του: «Έχουν καταστρέψει ζωές, γιατί να μην καταστραφεί η δική τους; – Θα πήγαινα στην περιφέρεια και στα δικαστήρια αν η Εφορία ήταν κλειστή» – Επίθεση και στην ΠτΔ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣε ένα παραληρηματικό λόγο, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, έκανε λόγο για «επίθεση στο ελληνικό κράτος», λέγοντας μάλιστα πως αν η εφορία ήταν κλειστή, θα πήγαινε στην Περιφέρεια ή στα Δικαστήρια.

Ακολουθούν κύρια αποσπάσματα από την απολογία του κατηγορουμένου:

 

«Η επίθεση ήταν επίθεση στο ελληνικό κράτος, το οποίο εκφράζουν συγκεκριμένοι άνθρωποι

Μπήκα στην εφορία και έψαχνα τον διευθυντή.

Δεν βρήκα το γραφείο του, άνοιξα μια πόρτα και χτύπησα τους φορο-εισπράκτορες

Το προηγούμενο βράδυ είχα δει τη δολοφονία ενός 26χρονου στο Βόλο, από αστυνομικούς, ακολουθώντας την πάγια τακτική να τρομοκρατούν την εργατική τάξη και όποιον αντιδράει.

Δεν ήξερα το κτήριο, πήγα εκεί, αν ήταν κλειστό θα πήγαινα είτε στην περιφέρεια, είτε στα δικαστήρια.

Όταν σου ορμάει το φασιστικό λιοντάρι (εννοεί το κράτος) δεν το χτυπάς στα δόντια, το χτυπάς στο στομάχι, και το στομάχι του φασιστικού κράτους είναι η εφορία.. Είναι οι οικονομικοί μπάτσοι ή οικονομικοί δολοφόνοι. Όταν ο άλλος πεινάει δεν γίνεται να του βάζεις φόρους.

Αυτοί είναι οι χειρότεροι φασίστες (σς εννοεί τους υπαλλήλους) γιατί συνεχώς λένε «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας». Και επί Χίτλερ κάποιοι άλλοι έκαναν αυτή τη δουλειά. Έχουν καταστρέψει τόσες ζωές, γιατί να μην καταστραφεί η δική τους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατηγορία που μου αποδίδεται ότι χτύπησα γυναίκες, εγώ το βλέπω σαν ισότητα αυτό. Ην ίδια δουλειά κάνουν, τον ίδιο μισθό παίρνουν. Είναι μια τακτική και αυτή του φασισμού. Βάζουν γυναίκες μπροστά, όπως έκαναν και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να κάνει τη βρωμοδουλειά. Ξέρω πολλούς που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια γιατί τους έχει ταράξει το κράτος».

 

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για 30 λεπτά περίπου, με την περισσότερη ώρα να μην μιλάει για το ίδιο το περιστατικό, να εξαπολύει φραστικές επιθέσεις και μανιφέστο ενάντια  σε κράτος, αστυνομικούς, δικαστές, μιλώντας για τις συνθήκες κράτησης, τα κελιά στις φυλακές κ.ο.κ..

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, παρεμβαίνοντας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της απολογίας, αφού ζητούσε επίμονα να τοποθετηθεί ο δράστης για το περιστατικό και όχι για να κάνει μανιφέστο, του είπε: «Με κάνατε να το αγαπάω το κράτος περισσότερο με αυτά που λέτε. Ακόμα και αν είχα και εγώ κάποιες αμφιβολίες ενδεχομένως».

Πριν την απολογία, να σημειωθεί πως στην αίθουσα προβλήθηκε το επίμαχο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της Εφορίας, ώστε να έχει πλήρης εικόνα το δικαστήριο για την επίθεση.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά την απολογία του κατηγορουμένου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Τεράστια μεταγραφική επιτυχία για την Κοζάνη -Απέκτησε τον τερματοφύλακα Δημήτρη Κυριακίδη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια μεταγραφή που ταράζει τα νερά και δείχνει πόσο ψηλά στοχεύει φέτος η ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης παρουσίασε ...