Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα ζητά με επίκαιρη ερώτηση ο Γιάννης Αντωνιάδης

Επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα ζητά με επίκαιρη ερώτηση ο Γιάννης Αντωνιάδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΤην επιστροφή του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών από τη Θεσσαλονίκη στη Φλώρινα ζητά ο βουλευτής ΝΔ της Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης,ε με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το κείμενο της ερώτησης:

 

Κύριε Υπουργέ,

Με το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά» για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, στην περιοχή της Φλώρινας και μόνο, από όλη τη Δυτική Μακεδονία συνέβη ένα έγκλημα σε βάρος της παιδείας και του τόπου. Ένα ολόκληρο τμήμα, το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών με 800 φοιτητές και 20 μέλη ΔΕΠ μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Το Τμήμα αυτό το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ κόπο και μόχθο αποτελούσε την προμετωπίδα για την πνευματική και πολιτιστική συνεργασία με τα όμορα κράτη Αλβανίας καιFYROM. Δεν μπορεί να μεταφέρεται ένα Τμήμα από την ακριτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας, απ” όπου θα μπορούσε να προσφέρει τα πάντα για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, για να ικανοποιήσει συντεχνιακά συμφέροντα (ήτοι την επιθυμία των καθηγητών να μετατεθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ είναι γνωστό πως χάρη στη Φλώρινα βρήκαν δουλειά).

Κύριε υπουργέ, αίτημα όλων των κατοίκων της Φλώρινας είναι η αποκατάσταση της αδικίας και η επάνοδος του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα για να συνεχίσει το πνευματικό και πολιτιστικό έργο για το οποίο δημιουργήθηκε. Επιβάλλεται να σταλεί το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα συντεχνιακά συμφέροντα δεν καθορίζουν την γενικότερη πορεία της εκπαίδευσης και της παιδείας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε θα επιστρέψει το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών από τη Θεσσαλονίκη στη Φλώρινα όπου είναι και ο φυσικός εκπαιδευτικός του χώρος για να επιτελέσει και το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, ήτοι να συμβάλλει στην πνευματική και πολιτιστική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εισαγωγή καταρτιζόμενων στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για το χειμερινό εξάμηνο 2021-22

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε η εισαγωγή 2.680 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 30 ...